Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Mit ittunk karácsonykor?

Mit ittunk karácsonykor?Hazai online italvásárlási szokásaink alapján készített statisztikát egy internetes portál.  

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyei

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.

Nagy párlat szótár – a leggyakoribb kifejezések és jelentésük

Nagy párlat szótár – a leggyakoribb kifejezések és jelentésükA párlat elnevezés egy gyűjtőfogalom, hiszen a pálinkától a vodkán át rengeteg különböző ital beletartozik (egészen pontosan minden, ami lepárlással készül). Vannak azonban szakkifejezések, amik típustól függetlenül minden palackon megjelenhetnek, így nem árt tisztában lenni a jelentésükkel.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguru

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg  az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!Húsz évvel ezelőtt egy kis borászattal indult minden, ma viszont már 4000 palack bor születik óránként Soltvadkerten. „Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, akinek inkább szerelem volt a pálinka, ám erre épülő álma egyre inkább kiteljesedik.

Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkája

 Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkájaTöbb mint tíz éve, hogy a Márton és Lányai berobbant a hazai pálinkapiacra az Irsai Olivérrel, amely akkor az első kereskedelmi szőlőpálinka volt.

A világ legjobb női séfje főz az idei Gourmet Fesztiválon

A világ legjobb női séfje főz az idei Gourmet FesztiválonA hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit.

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam Az ország szinte kislányként ismerte meg. A szemünk előtt vált gyerekműsor vezetőjéből komoly műsorvezetővé, a TV2-nél. Ma pedig már feleség és anya is. Csajos fehértől a menő vörösig - Ördög Nóra mesél boros élményeiről.

Cseresznyepárlatok házasításából készül a 2017-es Év pálinkája

Cseresznyepárlatok házasításából készül a 2017-es Év pálinkájaMár hagyománynak számít, ezért jövőre is elkészül az Év pálinkája, amit ezúttal a szakértők döntése értelmében cseresznyepálinkák házasításából készítenek.
Korábbi cikkek
Fröccs
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni
február 08.
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
február 05.
Szőlőmagokból fejtették meg kutatók Champagne múltját

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás