Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

4 általános szabály a párlatkóstoláshoz

4 általános szabály a párlatkóstoláshoz4 általános alapszabály, amit ha betartasz, jelentősen tekerhetsz az élményfaktoron, legyen szó rumról, whiskyről vagy éppen Cognacról.

Mit ittunk karácsonykor?

Mit ittunk karácsonykor?Hazai online italvásárlási szokásaink alapján készített statisztikát egy internetes portál.  

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyei

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.

Nagy párlat szótár – a leggyakoribb kifejezések és jelentésük

Nagy párlat szótár – a leggyakoribb kifejezések és jelentésükA párlat elnevezés egy gyűjtőfogalom, hiszen a pálinkától a vodkán át rengeteg különböző ital beletartozik (egészen pontosan minden, ami lepárlással készül). Vannak azonban szakkifejezések, amik típustól függetlenül minden palackon megjelenhetnek, így nem árt tisztában lenni a jelentésükkel.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguru

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg  az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!Húsz évvel ezelőtt egy kis borászattal indult minden, ma viszont már 4000 palack bor születik óránként Soltvadkerten. „Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, akinek inkább szerelem volt a pálinka, ám erre épülő álma egyre inkább kiteljesedik.

Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkája

 Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkájaTöbb mint tíz éve, hogy a Márton és Lányai berobbant a hazai pálinkapiacra az Irsai Olivérrel, amely akkor az első kereskedelmi szőlőpálinka volt.

A világ legjobb női séfje főz az idei Gourmet Fesztiválon

A világ legjobb női séfje főz az idei Gourmet FesztiválonA hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit.

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam

Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam Az ország szinte kislányként ismerte meg. A szemünk előtt vált gyerekműsor vezetőjéből komoly műsorvezetővé, a TV2-nél. Ma pedig már feleség és anya is. Csajos fehértől a menő vörösig - Ördög Nóra mesél boros élményeiről.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás