Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Finomszesz, színezék, aroma, citromsav, mustsűrítmény - így hamisított bort egy kiszombori férfi

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség egy kiszombori férfi ellen, aki több ezer liter bort állított elő otthonában engedélyek és a közterhek megfizetése nélkül.

Nagy a baj a házi pálinkafőzéssel

Nagy a baj a házi pálinkafőzésselIsmét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért.

Jöhetnek a pancsolt pálinkák...

Jöhetnek a pancsolt pálinkák...Komárom-Esztergom megye 18 profi pálinkafőzője között olyan is van, aki a korábbi megrendelőinek csaknem 70 százalékát elvesztette, mert a kifőzetett cefre után százszor annyi szeszadót kell fizetni, mint a házi készítésű párlatok esetében.

Kilencezer fürdőkádnyi pálinkát főztünk

Kilencezer fürdőkádnyi pálinkát főztünkA tavalyi évben Magyarországon a kereskedelmi főzdékben mintegy 744 ezer hektoliterfoknyi pálinka készült. Ez mintegy 1,5 millió liter 50 fokos pálinkának felel meg - amivel meg lehetne tölteni nagyjából 8650 fürdőkádat. 

Háborog a szakma a pálinkafőzés szabályozása miatt

Háborog a szakma a pálinkafőzés szabályozása miattPálinkamutyitól tart a szakma, miután változik a bérfőzés jövedéki adómértéke. A tervezet a szakma szerint hátrányos a főzdékre nézve.

A románok rájöttek az adómentes pálinka titkára?

Románia eltörli 2015. január elsejétől a családi pálinkafőzés után fizetendő jövedéki adót - jelentette be Victor Ponta miniszterelnök a közszolgálati televízió vasárnapi adásában.

Az eddigi pálinka negyedét főzhetjük csak ezentúl

Az eddigi pálinka negyedét főzhetjük csak ezentúlAz Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége.

Érezd magad földesúrnak: főzz pálinkát!

Érezd magad földesúrnak: főzz pálinkát!A pálinka nemzeti értékünk, hungarikum, kultúránk, hagyományaink szerves része – mondta Szakáli István Loránd hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a füzéri vásártéren rendezett ötödik Zempléni Szabad Pálinka Napon.

Hogyan válhatsz pálinka szakértővé?

Hogyan válhatsz pálinka szakértővé?Pálinkafőzők, pálinkakedvelők, pálinkabarátok és a minőségi vendéglátás iránt érdeklődők bővíthették ismereteiket a pálinkafőzés hagyományaival s előállításának szakszerű módszereivel kapcsolatban Kecelen.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
06. 06.

TOKAJMAGIC: Pezsgőleckék ***Demeter Zoltánnal

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás