Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguru

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg  az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kielmayer Kristian, a sokoldalú

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kielmayer Kristian, a sokoldalúÖnmagában kiadna egy cikket, ha felsorolnánk, mi mindennel foglalkozott és foglalkozik Kielmayer Kristian, aki 2018 óta a Borkollégium oktatócsapatának is a tagja. Az őt bemutató cikkben azt is elmondja, mit tud a Borkollégium, amit más boriskola nem.

A párlat lesz az új rozé?

A párlat lesz az új rozé?A párlatok vásárlása és fogyasztása erős növekedést mutat szerte a világban, ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az azokat bemutató képzések, tanfolyamok iránt.

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!

Schiszler: a kisüstivel tarolunk!Húsz évvel ezelőtt egy kis borászattal indult minden, ma viszont már 4000 palack bor születik óránként Soltvadkerten. „Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, akinek inkább szerelem volt a pálinka, ám erre épülő álma egyre inkább kiteljesedik.

Közép-Európa, ahol mindenki lepárol valamit

Közép-Európa, ahol mindenki lepárol valamitMagyarországon és a körülöttünk lévő országokban nem csak a bornak és a sörnek van nagy rajongótábora, hanem a keményebb italoknak is. Bizony eléggé szeretjük a saját párlatainkat, gyomorkeserűket, különböző magas alkoholtartalmú italainkat. Ismerjük meg őket jobban!

Kétnapos belvárosi koktélparti készül

Kétnapos belvárosi koktélparti készülA koktél- és párlatkedvelő ínyenceket várja a BARFLY-Budapest Cocktail Trip nevű új rendezvénysorozat, mely első alkalommal zajlik december 4-én és 5-én este hét órától a belvárosban.

Így válaszd ki a bor megfelelő hőmérsékletét

Így válaszd ki a bor megfelelő hőmérsékletétA különböző szőlőfajtákból, különféle eljárásokkal készített könyed, testes, vagy épp desszertborok ideális fogyasztási hőmérséklete eltér egymástól. Infografikánk segít eligazodni, hogy melyik borstílushoz milyen hőfok illik.

Interaktív térkép készült a világ alkoholfogyasztásáról

Interaktív térkép készült a világ alkoholfogyasztásárólÉrdekli, hogy mennyit és mit isznak az amerikaiak, a brazilok, az irániak vagy mi, magyarok? A Ghostinthedata.com oldalán nem csak egy egyszerű táblázat érhető el, hanem egy interaktív térkép!

Miniszteri poszttól a pálinka főzésig

Miniszteri poszttól a pálinka főzésig Ficsor Ádám április óta már nem része a Parlamentnek, hanem 2012-ben alapított családi pálinkafőzdéjüket vezeti. Célja, hogy újra divatossá tegye a likőrkultúrát.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
03. 15. - 03. 17.

A Monarchia nyomában - Bor és Szabadságharc Erdélyben

Több helyszínen, Több helyszínen,
BortúraBortúra
02. 24.

Búsó Büféebéd

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
02. 22.

Bormarketing tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
február 13.
Ismét egy helyen lesz kóstolható az egész Badacsony
Ismét egy helyen lesz kóstolható az egész Badacsony
február 05.
Sweet Love Corner és Love Potion Martini a jelszó a Valentin-napon
január 31.
Borászok Borásza Kóstoló Kör, avagy most koccinthatsz a legjobbakkal
Borászok Borásza Kóstoló Kör, avagy most koccinthatsz a legjobbakkal
január 24.
Oroszországban a szeszkereskedelem újabb szintet lépett
Oroszországban a szeszkereskedelem újabb szintet lépett
január 23.
Különleges borvacsorán vehetünk részt Magyarország legszebb borbirtokán
január 17.
CyberBor a hetedik Borjog és Bormarketing Konferencia témája
CyberBor a hetedik Borjog és Bormarketing Konferencia témája
január 15.
Hamarosan jön a Bocuse d’Or európai döntője magyar résztvevővel

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás