Már nem csak a bort rakják amfórábaAz amforás borok divatja még le sem csengett, de már itt vannak az újabb cserépedényben érlelt italok. Vajon melyik számíthat közülük hasonló sikerre?
A jövő megérkezett: nem is gondolnád, miből lehet kupakot készíteniA Guala cég a napokban mutatta be újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készülő új termékcsaládját.
Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.
Kínából indult, most söpör végig a világon és nem koronavírus. Mi az?Bár a világ legismertebb párlata nagy valószínűséggel a whisky/whiskey, távolról sem azt isszák a legtöbben. A kínai „pálinka”, vagyis a pajcsiu már megkezdte nemzetközi hódító útját is.
Az év első borfesztiválja: újdonságokkal debütál a Winelovers Grand 2020. február 1-énTöbb mint 800 bor, 150 hazai kiállító, nemzetközi borok terme, vezetett előadások a legnagyobb nemzetközi szaktekintélyekkel, Furmint Day 80+ furminttal és egy hazánkban először itt debütáló boros alkalmazás – ezt kínálja az első ízben megrendezésre kerülő Winelovers Grand.
Nagy párlat szótár – a leggyakoribb kifejezések és jelentésükA párlat elnevezés egy gyűjtőfogalom, hiszen a pálinkától a vodkán át rengeteg különböző ital beletartozik (egészen pontosan minden, ami lepárlással készül). Vannak azonban szakkifejezések, amik típustól függetlenül minden palackon megjelenhetnek, így nem árt tisztában lenni a jelentésükkel.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kielmayer Kristian, a sokoldalúÖnmagában kiadna egy cikket, ha felsorolnánk, mi mindennel foglalkozott és foglalkozik Kielmayer Kristian, aki 2018 óta a Borkollégium oktatócsapatának is a tagja. Az őt bemutató cikkben azt is elmondja, mit tud a Borkollégium, amit más boriskola nem.
A párlat lesz az új rozé?A párlatok vásárlása és fogyasztása erős növekedést mutat szerte a világban, ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az azokat bemutató képzések, tanfolyamok iránt.