Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kielmayer Kristian, a sokoldalúÖnmagában kiadna egy cikket, ha felsorolnánk, mi mindennel foglalkozott és foglalkozik Kielmayer Kristian, aki 2018 óta a Borkollégium oktatócsapatának is a tagja. Az őt bemutató cikkben azt is elmondja, mit tud a Borkollégium, amit más boriskola nem.
A párlat lesz az új rozé?A párlatok vásárlása és fogyasztása erős növekedést mutat szerte a világban, ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az azokat bemutató képzések, tanfolyamok iránt.
Schiszler: a kisüstivel tarolunk!Húsz évvel ezelőtt egy kis borászattal indult minden, ma viszont már 4000 palack bor születik óránként Soltvadkerten. „Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, akinek inkább szerelem volt a pálinka, ám erre épülő álma egyre inkább kiteljesedik.
Közép-Európa, ahol mindenki lepárol valamitMagyarországon és a körülöttünk lévő országokban nem csak a bornak és a sörnek van nagy rajongótábora, hanem a keményebb italoknak is. Bizony eléggé szeretjük a saját párlatainkat, gyomorkeserűket, különböző magas alkoholtartalmú italainkat. Ismerjük meg őket jobban!
Kétnapos belvárosi koktélparti készülA koktél- és párlatkedvelő ínyenceket várja a BARFLY-Budapest Cocktail Trip nevű új rendezvénysorozat, mely első alkalommal zajlik december 4-én és 5-én este hét órától a belvárosban.
Így válaszd ki a bor megfelelő hőmérsékletétA különböző szőlőfajtákból, különféle eljárásokkal készített könyed, testes, vagy épp desszertborok ideális fogyasztási hőmérséklete eltér egymástól. Infografikánk segít eligazodni, hogy melyik borstílushoz milyen hőfok illik.
Interaktív térkép készült a világ alkoholfogyasztásárólÉrdekli, hogy mennyit és mit isznak az amerikaiak, a brazilok, az irániak vagy mi, magyarok? A Ghostinthedata.com oldalán nem csak egy egyszerű táblázat érhető el, hanem egy interaktív térkép!
Miniszteri poszttól a pálinka főzésig Ficsor Ádám április óta már nem része a Parlamentnek, hanem 2012-ben alapított családi pálinkafőzdéjüket vezeti. Célja, hogy újra divatossá tegye a likőrkultúrát.