Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.
Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!A Vylyan Pincészet megújult, fiatal csapata elhatározta, hogy imádott, Kakas nevű rozéjuk mellé megalkotják annak mélyebb, elegánsabb párját. A Vylyan Variáció termékcsalád első tagjaként megjelenő bor tartalmasabb, komolyabb, mint a hazai rozék általában, így nem kifejezetten aperitif ital, sokkal inkább illik ételek mellé, akár az ünnepi asztalra is.
Befektetési lehtőség egy boraszatnál - a Stier Pincészet újszerű dologra készül a Villányi borvidékenHa valakinek eltökélt szándéka, hogy saját bormárkát készítsen, de ezt nem szeretné a nulláról kezdeni, a pincészet kezdeményezésének köszönhetően lehetősége van „beleülni a készbe”.
A szekszárdi Fekete Borpince már májusban több programmal is várja a vendégeketTágas terek, remek kilátás, üde 2020-as borok és lelkes házigazda – ezekkel biztosan találkozhat, aki az újranyitás után ellátogat Szekszárdra a Fekete Borpincéhez. Fekete Mihály Endre tulajdonossal beszélgettünk az előttünk álló tavaszi és nyári időszak terveiről.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Hogyan változott a borok íze az elmúlt 9000 évben?Öveket bekapcsolni, következzen egy izgalmas időutazás, amelynek során az ókori borkoktéloktól a „hamis” vörösborokon át eljutunk a mai gyümölcsbombákig!
YOLO után itt a NOLO – 2021 italtrendjeiA pink szín, a kólásdoboz és a gomba uralja az idei évet az italok piacán. Bemutatjuk az 5 legmenőbb újdonságot, amit mindenképpen ki kell próbálnod.
Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”Karácsony felé közeledve egy kis játékra hívtuk Malatinszky Csabát. A villányi borász ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a könnyednek induló beszélgetés végére nagyon mély gondolatok is előkerültek sorsfordító borokról, gyökerekről és V. Györgyről.