Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Milyen rozét bontsak ma estére?

Milyen rozét bontsak ma estére?Imádtuk ezt a rozé infografikát a 2021-es Winelovers 100 magazinban!

Champagne Rózsaszín Párduca

Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.

Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!

Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!A Vylyan Pincészet megújult, fiatal csapata elhatározta, hogy imádott, Kakas nevű rozéjuk mellé megalkotják annak mélyebb, elegánsabb párját. A Vylyan Variáció termékcsalád első tagjaként megjelenő bor tartalmasabb, komolyabb, mint a hazai rozék általában, így nem kifejezetten aperitif ital, sokkal inkább illik ételek mellé, akár az ünnepi asztalra is.

Befektetési lehtőség egy boraszatnál - a Stier Pincészet újszerű dologra készül a Villányi borvidéken

Befektetési lehtőség egy boraszatnál - a Stier Pincészet újszerű dologra készül a Villányi borvidékenHa valakinek eltökélt szándéka, hogy saját bormárkát készítsen, de ezt nem szeretné a nulláról kezdeni, a pincészet kezdeményezésének köszönhetően lehetősége van „beleülni a készbe”.

A szekszárdi Fekete Borpince már májusban több programmal is várja a vendégeket

A szekszárdi Fekete Borpince már májusban több programmal is várja a vendégeketTágas terek, remek kilátás, üde 2020-as borok és lelkes házigazda – ezekkel biztosan találkozhat, aki az újranyitás után ellátogat Szekszárdra a Fekete Borpincéhez. Fekete Mihály Endre tulajdonossal beszélgettünk az előttünk álló tavaszi és nyári időszak terveiről.

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.

Hogyan változott a borok íze az elmúlt 9000 évben?

Hogyan változott a borok íze az elmúlt 9000 évben?Öveket bekapcsolni, következzen egy izgalmas időutazás, amelynek során az ókori borkoktéloktól a „hamis” vörösborokon át eljutunk a mai gyümölcsbombákig!

YOLO után itt a NOLO – 2021 italtrendjei

YOLO után itt a NOLO – 2021 italtrendjeiA pink szín, a kólásdoboz és a gomba uralja az idei évet az italok piacán. Bemutatjuk az 5 legmenőbb újdonságot, amit mindenképpen ki kell próbálnod.

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”Karácsony felé közeledve egy kis játékra hívtuk Malatinszky Csabát. A villányi borász ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a könnyednek induló beszélgetés végére nagyon mély gondolatok is előkerültek sorsfordító borokról, gyökerekről és V. Györgyről.  
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás