Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! 4. Rich rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! 3. Fruity rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced!A rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.
Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!A Vylyan Pincészet megújult, fiatal csapata elhatározta, hogy imádott, Kakas nevű rozéjuk mellé megalkotják annak mélyebb, elegánsabb párját. A Vylyan Variáció termékcsalád első tagjaként megjelenő bor tartalmasabb, komolyabb, mint a hazai rozék általában, így nem kifejezetten aperitif ital, sokkal inkább illik ételek mellé, akár az ünnepi asztalra is.
Befektetési lehetőség egy borászatnál - a Stier Pincészet újszerű dologra készül a Villányi borvidékenHa valakinek eltökélt szándéka, hogy saját bormárkát készítsen, de ezt nem szeretné a nulláról kezdeni, a pincészet kezdeményezésének köszönhetően lehetősége van „beleülni a készbe”.
A szekszárdi Fekete Borpince már májusban több programmal is várja a vendégeketTágas terek, remek kilátás, üde 2020-as borok és lelkes házigazda – ezekkel biztosan találkozhat, aki az újranyitás után ellátogat Szekszárdra a Fekete Borpincéhez. Fekete Mihály Endre tulajdonossal beszélgettünk az előttünk álló tavaszi és nyári időszak terveiről.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.