Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Badacsonyból Pilisvörösvárra – a HedoNick Pince nem mindennapi sztorija

Badacsonyból Pilisvörösvárra – a HedoNick Pince nem mindennapi sztorija2018-ban debütáltak a piacon a „kétlaki” HedoNick Pince borai. Feldhoffer Péter borászati vezetővel vettük át az igencsak sűrűre sikerült első két év történéseit és a jövőbeni terveket. Utóbbiak, ha mind megvalósulnak, garantáltan sokat fogunk még hallani róluk!

A Sabari álom – Kalandozás Hamvas Bélával, a hájastésztától egészen az L.A. Woman-ig

A Sabari álom – Kalandozás Hamvas Bélával, a hájastésztától egészen az L.A. Woman-igA Sabari álom egy freskó, ami valahol a Sabar-hegy egyik eldugott pincéjének mélyén rejtőzik. Csak azok a beavatottak láthatják, akik részt vesznek a sabaristák éves pincetúráján. De, hogy jön ide az L.A. Woman és hogyan keveredett közénk Hamvas Béla? Talán a végére kiderül... Bartha László írása a tavalyi cikkíróversenyünk „élménybeszámoló” kategóriájában versenyzett.

Mit gondolnak a japánok a magyar borról?

Mit gondolnak a japánok a magyar borról?Van olyan magyar bor, ami kiválóan illik a szusihoz, állítja Hideko Maekawa borújságíró, aki három és fél éve él Magyarországon. A szigetországban azonban még egyelőre a koshu és a sócsú a menő.  

Pincétől a padlásig ittuk a Gellért Szállót

Pincétől a padlásig ittuk a Gellért SzállótHa Márton, a koldusok védőszentje tudta volna, hogy a Gellért padlásán ilyen vörös arany folyik, akkor talán nem a libaólba menekül a püspökség elől, hanem a padlásra.

A hegy, amelyet receptre írnánk fel

A hegy, amelyet receptre írnánk felHa Balaton-felvidék, akkor kicsit mindig Káptalantóti. Ha pedig Káptalantóti, akkor nemcsak piac és Tóti-hegy, hanem Sabar Borház is, a Sabar-hegyen. Ádám Gábor tulajdonossal és Csizmadia Péter borásszal beszélgettünk a balatoni Kerülőutak alkalmával.

Dacoltak a viharral a Sabar borok

Dacoltak a viharral a Sabar borokMég a nyár elején egy kedves meghívást kaptunk a Sabar borháztól egy dűlő- és pincetúrával egybekötött évjárat bemutatóra, ahol a legfrissebb, a 2014-es tételek kerültek a szakmai csapat poharába. 

Másodvirágzását éli a Balatoni turizmus

Másodvirágzását éli a Balatoni turizmusAz októberi hosszúhétvégével kezdetét veszi a Nyitott Balaton – „Ősszel is Balaton!” elnevezésű, az egész Balaton Régiót felölelő programsorozat.

Kék a nyele, az arcom csupa derű!

Summarium - Bocsánat az érzékenyebb lelkűektől, ezért az áthallásos címért, de ez jutott eszembe a kóstolás kellős közepén, és úgy motoszkált a fejemben, mint egy örült ritmus. A "világ legnagyobb Kéknyelű kóstolóján" a fajta meggyőzött. Ám haladjunk sorban, ahogy az idővonal adja.

Nagy László: Vincellér vagyok, nem borász

Nagy László: Vincellér vagyok, nem borászBortúra - A tél viszonylag enyhén indult - többek között ez indított bennünket arra, hogy tegyünk még egy utolsó túrát 2013-ban a Badacsonyi Borvidéken. A Villa Tolnayt és a Sabar Borházat irányító Nagy Lászlót kerestük fel ezúttal, aki amellett, hogy megmutatta, hogyan fejlődik hordóban a 2013-as évjárat, megismertetett bennünket az ország egyik legjobb füstölt-főtt csülökjével, a hegyen quadozás nehézségeivel és a Tolnay-villa szomorúságával is.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 23.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
11. 20.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
05. 11.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 09. - 05. 14.

Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 10.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 16. - 04. 25.

Borkollégium felsőfok - Nemzetközi borismeret 2.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
10. 21.

Tokaj Exclusive

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 03.

Buborék Világ

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 13.

A világ édesborai

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás