Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?Vöröset vagy fehéret? Szárazat vagy édeset? Simát vagy habzót? Gyakran elhangzó kérdések, ha szeretnénk inni egy pohár bort egy bárban. Sokan rendelkeznek határozott preferenciákkal, kialakult ízléssel, miközben nem tudják hogy ezen kategóriák nemcsak termelői megszokáson alapulnak, hanem a legtöbb esetben szigorú törvényi szabályrendszert követnek? Nézzük át együtt a lehetőségek teljes spektrumát.

Tudj meg mindent a furmintról #6: Egy igazi különlegesség alapanyaga

Tudj meg mindent a furmintról #6: Egy igazi különlegesség alapanyagaMegújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Ezúttal egy olyan borról lesz szó, ami annyira különleges, hogy 100% furmint változata talán nem is létezik, viszont a fajta szinte mindig helyet követel magának benne.

Tudj meg mindent a furmintról #5: Az aszún kívül négyféle édes bor készül belőle

Tudj meg mindent a furmintról #5: Az aszún kívül négyféle édes bor készül belőleMegújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Ebben a cikkben többek között a fajta kései szüretelésű illetve szamorodni borait vesszük górcső alá.

Tudj meg mindent a furmintról #4: Milyen ízeket keressünk a jó száraz furmintban?

Tudj meg mindent a furmintról #4: Milyen ízeket keressünk a jó száraz furmintban?Megújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk mostani részében az utóbbi évek talán legnagyobb áttörést elérő boráról, a száraz furmintról mutatjuk meg a legfontosabb tudnivalókat.

12 kifejezés, amitől vérprofi borkóstolónak fogsz tűnni

12 kifejezés, amitől vérprofi borkóstolónak fogsz tűnniA világ egyik legnagyobb borszakértője gyűjtötte össze és magyarázza el őket.

Miért száraz bornak hívjuk a nem édes bort?

Miért száraz bornak hívjuk a nem édes bort?De tényleg: miért nem savanyú vagy fanyar, ami nem édes? Feltűnik a történetben egy színdarab, a hordó és egy argószótár is.    

A fröccskoktél az új muri? Itt van 5 tuti recept!

A fröccskoktél az új muri? Itt van 5 tuti recept!Azt csiripelték a madarak, hogy új nyári trendek uralják a piacot, mégpedig fröccskoktél formájában. Bekevertünk néhány változatos receptet, ha esetleg behódolnátok az új őrületnek...
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás