Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezik

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezikEgész kis koruktól egészségtelenül étkezik a magyar gyerekek többsége – hangsúlyozza a Magyar Gyermekorvosok Társasága. Egy az uniós országokra kiterjedő vizsgálat szerint a hazai iskolai menzákon a túlzott sózás a legnagyobb egészségügyi kockazat.

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekre

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekreAz Endokrin Társaság San Diego-i éves ülésén kiderült, hogy hamarosan lézethet az a szer, amely gátolná a gerlin, vagyis az "éhséghormon" aktivitását. A gerlin az agy éhségközpontját stimulálja.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.

Formatervezett kanálból finomabb az étel

Formatervezett kanálból finomabb az ételTanulmány - Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei. A Flavour című tudományos folyóiratban közölt tanulmány eredményei azt sugallják, hogy az agy már azelőtt véleményt alkot az ételről, mielőtt az a szájba kerülne, ez pedig a táplálkozás élményének egészét befolyásolja.

Sörös vagy boros páclével a rák ellen

Sörös vagy boros páclével a rák ellenEgészséges táplálkozás - Sütés közben rákkeltő anyagok keletkeznek a hús felszínén. Pácolás sörben vagy vörösborban gátolja a rákot okozó vegyületek kialakulását, ezért csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát. Portugál kutatók biztató eredményeit a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat közölte.

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?Alkoholfogyasztás - A jelenleg orvosilag helyesnek tartott italfogyasztás felére csökkentése sok életet megmenthetne a szigetországban - állítja az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja.

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!Tippek - Folytatódik a kánikula; hétfőn és kedden akár 40 fokig is felszaladhat a hőmérő higanyszála, ami vízparton még elviselhető, de a munkával telő hétköznapokban már muszáj megtenni az alapvető óvintézkedéseket.

A borok és ételek keltette belső képek

A borok és ételek keltette belső képekGasztroedukáció - A borok és az ételek élvezete érzelmi és szimbolikai harmonizációt is jelent, és ez szinte meditációs elmélyülést igényel a bor és az étkezési szokásaink jelképrendszert alkotó világában.

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösbor

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösborTáplálkozástudomány - Azt tudtuk, hogy a szőlő és a vörösbor az antioxidánsok és rezveratrol miatt kedvező hatást gyakorol szervezetünkre, most viszont egy új kutatásból kiderült, piceatannolt is tartalmaznak, mely az elhízást gátolja.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
05. 18.

Magyar Borok Ünnepe - Borgála 2025

Kimpton Bem Buda Hotel*****, BudapestKimpton Bem Buda Hotel*****, Budapest
BorgálaBorgála
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 18.

I love Balaton

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 04.

A világ roséi

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 21.

Vulkánok nyomában

Ménesi Borbár, BudapestMénesi Borbár, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
május 07.
Thummerer 92,5 pontos Syrah-ja a világ élvonalába került
Thummerer 92,5 pontos Syrah-ja a világ élvonalába került
április 29.
Tedd próbára tudásod, és játssz velünk! Kitől származnak a következő boros idézetek?
Tedd próbára tudásod, és játssz velünk! Kitől származnak a következő boros idézetek?
április 14.
A kommunikációs kiadások befektetésnek tekinthetők és hosszútávon megtérülnek - Érdemes pályázni az új, kétszer 750 ezer eurós keretösszegre
A kommunikációs kiadások befektetésnek tekinthetők és hosszútávon megtérülnek - Érdemes pályázni az új, kétszer 750 ezer eurós keretösszegre
március 31.
Ők öten a Borászok Borásza díj várományosai
Ők öten a Borászok Borásza díj várományosai
március 27.
Saját birtok! Saját bor! Illusztrált kézikönyv a megvalósításhoz
Saját birtok! Saját bor! Illusztrált kézikönyv a megvalósításhoz
március 10.
Wine Travel Awards 2024-2025 – Megnyílt a közönségszavazás!
Wine Travel Awards 2024-2025 – Megnyílt a közönségszavazás!
február 24.
Bálint László, dipWSET, a Borkollégium oktatója lett a Tokaj Art Wine nagykövete
Bálint László, dipWSET, a Borkollégium oktatója lett a Tokaj Art Wine nagykövete
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás