Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezik

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezikEgész kis koruktól egészségtelenül étkezik a magyar gyerekek többsége – hangsúlyozza a Magyar Gyermekorvosok Társasága. Egy az uniós országokra kiterjedő vizsgálat szerint a hazai iskolai menzákon a túlzott sózás a legnagyobb egészségügyi kockazat.

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekre

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekreAz Endokrin Társaság San Diego-i éves ülésén kiderült, hogy hamarosan lézethet az a szer, amely gátolná a gerlin, vagyis az "éhséghormon" aktivitását. A gerlin az agy éhségközpontját stimulálja.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.

Formatervezett kanálból finomabb az étel

Formatervezett kanálból finomabb az ételTanulmány - Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei. A Flavour című tudományos folyóiratban közölt tanulmány eredményei azt sugallják, hogy az agy már azelőtt véleményt alkot az ételről, mielőtt az a szájba kerülne, ez pedig a táplálkozás élményének egészét befolyásolja.

Sörös vagy boros páclével a rák ellen

Sörös vagy boros páclével a rák ellenEgészséges táplálkozás - Sütés közben rákkeltő anyagok keletkeznek a hús felszínén. Pácolás sörben vagy vörösborban gátolja a rákot okozó vegyületek kialakulását, ezért csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát. Portugál kutatók biztató eredményeit a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat közölte.

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?Alkoholfogyasztás - A jelenleg orvosilag helyesnek tartott italfogyasztás felére csökkentése sok életet megmenthetne a szigetországban - állítja az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja.

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!Tippek - Folytatódik a kánikula; hétfőn és kedden akár 40 fokig is felszaladhat a hőmérő higanyszála, ami vízparton még elviselhető, de a munkával telő hétköznapokban már muszáj megtenni az alapvető óvintézkedéseket.

A borok és ételek keltette belső képek

A borok és ételek keltette belső képekGasztroedukáció - A borok és az ételek élvezete érzelmi és szimbolikai harmonizációt is jelent, és ez szinte meditációs elmélyülést igényel a bor és az étkezési szokásaink jelképrendszert alkotó világában.

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösbor

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösborTáplálkozástudomány - Azt tudtuk, hogy a szőlő és a vörösbor az antioxidánsok és rezveratrol miatt kedvező hatást gyakorol szervezetünkre, most viszont egy új kutatásból kiderült, piceatannolt is tartalmaznak, mely az elhízást gátolja.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
július 11.
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
július 07.
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
július 01.
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
június 17.
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
június 16.
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
június 13.
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás