Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezik

Az ön gyereke is egészségtelenül étkezikEgész kis koruktól egészségtelenül étkezik a magyar gyerekek többsége – hangsúlyozza a Magyar Gyermekorvosok Társasága. Egy az uniós országokra kiterjedő vizsgálat szerint a hazai iskolai menzákon a túlzott sózás a legnagyobb egészségügyi kockazat.

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekre

Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekreAz Endokrin Társaság San Diego-i éves ülésén kiderült, hogy hamarosan lézethet az a szer, amely gátolná a gerlin, vagyis az "éhséghormon" aktivitását. A gerlin az agy éhségközpontját stimulálja.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.

Formatervezett kanálból finomabb az étel

Formatervezett kanálból finomabb az ételTanulmány - Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei. A Flavour című tudományos folyóiratban közölt tanulmány eredményei azt sugallják, hogy az agy már azelőtt véleményt alkot az ételről, mielőtt az a szájba kerülne, ez pedig a táplálkozás élményének egészét befolyásolja.

Sörös vagy boros páclével a rák ellen

Sörös vagy boros páclével a rák ellenEgészséges táplálkozás - Sütés közben rákkeltő anyagok keletkeznek a hús felszínén. Pácolás sörben vagy vörösborban gátolja a rákot okozó vegyületek kialakulását, ezért csökkenti a rosszindulatú daganatok kockázatát. Portugál kutatók biztató eredményeit a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat közölte.

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?

Szívroham vagy májzsugor - melyik halálnemet választod?Alkoholfogyasztás - A jelenleg orvosilag helyesnek tartott italfogyasztás felére csökkentése sok életet megmenthetne a szigetországban - állítja az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja.

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!

40 fok lesz! Előzd meg a hőgutát!Tippek - Folytatódik a kánikula; hétfőn és kedden akár 40 fokig is felszaladhat a hőmérő higanyszála, ami vízparton még elviselhető, de a munkával telő hétköznapokban már muszáj megtenni az alapvető óvintézkedéseket.

A borok és ételek keltette belső képek

A borok és ételek keltette belső képekGasztroedukáció - A borok és az ételek élvezete érzelmi és szimbolikai harmonizációt is jelent, és ez szinte meditációs elmélyülést igényel a bor és az étkezési szokásaink jelképrendszert alkotó világában.

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösbor

Véd az elzsírosodástól a szőlő és a vörösborTáplálkozástudomány - Azt tudtuk, hogy a szőlő és a vörösbor az antioxidánsok és rezveratrol miatt kedvező hatást gyakorol szervezetünkre, most viszont egy új kutatásból kiderült, piceatannolt is tartalmaznak, mely az elhízást gátolja.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás