Infografikákon minden a furmintrólNéhány éve egy közkedvelt infografika-sorozatban szedtük össze, hogy mi mindent érdemes tudni Magyarország egyik legfontosabb fajtájáról. Elevenítsd fel a tudásod: hiszen még tart a furmint február!
Ilyen volt a Disznókő Kapi Vineyard 2017 Tokaji 6 Puttonyos AszúIdén 30 éves a Disznókő Szőlőbirtok. A pincészet által eddig elért eredmények megünneplésére egy olyan borral készültek, amely a legszebben mutatja be a kivételes termőhelyben rejlő páratlan lehetőségeket, egyúttal az általuk képviselt minőség és a Disznókő stílus tökéletes kifejezése is, amit erőteljes minerális karakter és káprázatos frissesség jellemez.
5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-banA Winelovers Webshopnak nemcsak a vásárlói köre, hanem a borválasztéka is évről évre nő: egyre több kiváló hazai és külföldi tétellel találkozhattok. Sokféle bort szerettek, de - a korántsem reprezentatív felmérésből - markánsan kirajzolódik, hogy egyrészt a hazánkban őshonos fajták, a nagy tradícióval rendelkező stílusok, valamint a villányi borvidék bordói típusú vörös házasításai abszolút viszik a pálmát.
Elmeséli Tokajt a világnak - Ripka Gergely útikönyve világsiker lettKét napja érkezett meg Párizsból, a World Cookbook Fair-ről, de már másnap 93-as aszúkóstolót tartott. Ripka Gergelynek a szenvedélye Tokaj, és azon van, hogy megmutassa a világnak, milyen egyedülálló is ez a borvidék. Útikönyve ezúttal egy nemzetközi szakmai közegben kapott nem mindennapi elismerést.
4 ok, amiért Tokajról dicshimnuszokat zengenek a borszakértőkBorkedvelőként érdemes tisztában lenned arról, hogy miért olyan kiemelkedő a tokaji borrégió világviszonylatban is.
Milyen bort iszik a pápa?Röviden: pápája válogatja. Hosszabban: magyar bor is került már az asztalára, egy régió pedig egyenesen az egyházfőnek köszönheti felemelkedését.
Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszúUnod már, hogy mindig libamájat, sajtot vagy diós süteményt kell készítened az ünnepi asztalra a tokaji aszú mellé? Ennek most vége. Megmutatjuk neked, hogy a világ egyik legcsodálatosabb bora azért (is) olyan csodálatos, mert rendkívül sokoldalúan használható a gasztronómiában. Következzen 3 recept, amiről álmaidban nem gondoltad volna, hogy működik vele.
Az aszú, ahogy még nem láttadMinden évben december 10-én van a Nemzetközi Aszú Nap! Ünnepeld te is velünk a világ egyik legkülönlegesebb borát. Kizárólag képek segítségével meséljük most el a tokaji aszú csodálatos születését, történetét. Kedvcsináló, ami után biztos, hogy beszerzel magadnak 1-2 palackkal az ünnepre.
Tokaji borokkal ünnepeltünkEmlékszem, még valamikor március elején ültünk egy kisebb baráti társasággal néhány pohár bor mellett és tervezgettük, hogy a Tokaji Március Nagykóstolón miket fogunk megnézni. Az év egyik legjobb kóstolójának ígérkezett akkor még ez, aztán bejött a koronavírus, sorra törölték a rendezvényeket, így ezt is. A vírus utáni újraindulást követően egyből felfigyeltem a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvényére, ami gyakorlatilag a márciusi kóstoló „kistestvére”. Utólag elmondhatom, tökéletes „helyettesítőnek” bizonyult.