Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Hasonmások és elfajzottak II. rész: kékszőlők

Hasonmások és elfajzottak II. rész: kékszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló – néhány kárpát-medencei fajta helye a világban. Sorozatunk második részében a világfajtákhoz hasonló kékszőlőinket kívánjuk bemutatni.    

Rock & Bor - a bor korunk zenéiben

Rock & Bor - a bor korunk zenéibenA szőlő, mint növény, a szőlőfürt és az abból készült finom bor művészek sokaságát ihlette meg minden műfajban, egészen az ókori Dionüszosz-ünnepektől napjainkig.

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrát

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrátNehéz örökséget készül éppen átvenni édesapjától a fiatal borász, az azonban már most látszik, egy dolog nem változik: az immár 18 generáción átívelő borászdinasztia tagjai továbbra is kíméletlen őszinteséggel mondják el véleményüket a borvidéken zajló folyamatokról.

A rossz zsaru, a nokedliszaggató és az olaszrizling – a kínai Master of Wine magyar kalandjai

A rossz zsaru, a nokedliszaggató és az olaszrizling –  a kínai Master of Wine magyar kalandjaiKilenc napot töltött Magyarországon a Magyar Turisztikai Ügynökség meghívására Fongyee Walker, Kína egyetlen Master of Wine-ja. Utolsó este újabb interjút adott a Borászportálnak, ebben megosztotta tapasztalatait és elmondta, miért nem mindig jó a túlzott magyar vendégszeretet.

Egy díjnyertes aszú szívszaggató története

Egy díjnyertes aszú szívszaggató történeteA Sajgó Pincészet a kezdetektől a maga útját járja, és úgy tud ragaszkodni a saját és Tokaj hagyományaihoz, hogy közben az új időknek is igyekszik megfelelni. A kóstolójuk maga az időutazás.

Kia Ora - üdvözlünk, sauvignon blanc!

Kia Ora - üdvözlünk, sauvignon blanc!Friss, ropogós, intenzív –  sauvignon blanc! Az új-zélandi kezdeményezés mára hagyománnyá vált, így a méltán népszerű szőlőfajta és az abból készült kiváló bor minden év májusának első péntekén világszerte kiemelt figyelmet kap - ez ugyanis a Nemzetközi Sauvignon Blanc Nap.  

Ők a szőlők legcukibb barátai

Ők a szőlők legcukibb barátaiNapjainkban az organikus és biodinamikus szőlőtermesztés egyre szélesebb körben terjed el a világban, amelyhez elengedehetetlen, hogy a kátrevők és gyomok írtására alternatív megoldásokat keressenek a gazdák. Nagy segítséget jelentenek a szőlültetvények „talajművelésére” hasznos állatok. 

Nem ment simán a 2015-ös évjárat Új-Zélandon

Nem ment simán a 2015-ös évjárat Új-ZélandonA tavaszi fagyok nagymértékben csökkentették a tőkék hozamát Új-Zéland mindkét szigetén, de a megmaradt fürtök minőségére nem lehet panasza a borászoknak. Voltak nehézségek idén az országban, hiszen kevés volt a csapadék és a virágzáskor is léptek fel problémák. Lássuk a részleteket!

Ezek a borvilág leglátványosabb építészeti alkotásai

Ezek a borvilág leglátványosabb építészeti alkotásaiA kultúra részét képezi az építészet és a borászat is, így összefonódásuk nem meglepő. Ugyanúgy képesek vagyunk akár több ezer kilométert is megtenni egy építészeti remekért, mint egy hibátlan borokat készítő borászatért. ÉS nem árt itthon is körbenéznünk, hiszen hazánkban is találunk mindkét területen igazi kincseket!
Korábbi cikkek
Fröccs
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni
február 08.
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás