Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Ezért jó, ha valaki 5 település 11 dűlőjében dolgozik

Ezért jó, ha valaki 5 település 11 dűlőjében dolgozikA bodrogkeresztúri Füleky Pincészet sokkal több, mint egy borászat. A hozzá tartozó felújított barokk kúriában kipróbálhattam, milyen lehetett egykor az előkelőségek élete. Mindenkinek ajánlom. Kerülőutak élménybeszámoló.

Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”

Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”Egy új termékkel jelentkezett novemberben a tokaji Szepsy pincészet, ami a furmint érlelhetőségével kapcsolatos immár évtizedes vitát is eldöntheti. Az új termék bevezetésének okairól, időzítéséről is beszélgettem idősebb Szepsy Istvánnal. Kerülőutak, beszámoló.

„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”

„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”Kereskedelmi forgalomban nem kapható aszú mellett a legendás 2000-es Szepsy Úrágya Furmint „dédunokáját” is megkóstolhatják azok, akik beülnek a Winelovers Tokaji Március Nagykóstolón ifjabb Szepsy István mesterkurzusára. A borásszal készített interjúból kiderül, milyen élményre számíthatnak az érdeklődők. Azt is elmeséli,  miért különös jelentőségű az általa vezetett Szent Tamás borászat két 2014-es furmintja, amikkel a rendezvényen szintén megismerkedhetnek a vendégek.

Újabb forradalmat indít Szepsy István

Újabb forradalmat indít Szepsy IstvánMai tudásunk szerint a Szent Tamás parcellaszelektált furmint aszú a borok csúcsa – állítja Szepsy István tokaji borász. Fiával éppen újabb nagy horderejű váltáson dolgoznak a borászatuknál. Úgy véli, Tokaj számára a követendő példa az eredetvédelemben és a termőhely tiszteletében Burgundia.

Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatás

Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatásA magyar bor egyik prófétájával beszélgettem a 12. Magyar Borok Bálján. Végtelenül szerény, kedves, szeretettel teli személyiséggel és lenyűgöző tudással rendelkezik. A kezében épp egy pohár rozé pezsgő van. Véleménye szerint nagyon jó ízléssel rendelkeznek a magyar szakácsok, így hamar az ételekre, főzésre terelődött a szó.  

Karácsonyra Szepsy 100 a Borkollégiumtól

Karácsonyra Szepsy 100 a BorkollégiumtólNem akármilyen ajándékot kapnak, akik részt vesznek a Borkollégium karácsonyi mesterkurzusán, az amúgy sem mindennapi borsort Szepsyék és a magyar borkultúra egyik mérföldköve, a Szepsy 100 zárja.

Mit rejt magában Szepsy 100 palackja?

Mit rejt magában Szepsy 100 palackja?Idősebb és ifjabb Szepsy István egy különleges bort készítettek a mádi Úrágya dűlő 2015-ös terméséből, ez a Szepsy 100.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás