Karácsonyra Szepsy 100 a Borkollégiumtól

Borászportál
2016. december 07., 13:45


Nem akármilyen ajándékot kapnak, akik részt vesznek a Borkollégium karácsonyi mesterkurzusán, az amúgy sem mindennapi borsort Szepsyék és a magyar borkultúra egyik mérföldköve, a Szepsy 100 zárja.
Karácsonyra Szepsy 100 a Borkollégiumtól
Az utóbbi évtized leghíresebb magyar bora alighanem a Szepsy 100, az Úrágya dűlő válogatott fürtjeiből készült tételnek szinte minden momentuma szimbolikus.
 
Idősebb és ifjabb Szepsy István életkorai idén együtt kiadják a mágikus számot, ennek örömére pedig 100 palack Szepsy 100-at palackoztak, aminek darabját 100 ezer forintért dobták piacra.
 
A közös borhoz a Szepsy és a Szent Tamás pincészetek (apa és fia) 80-80 litert bort adtak, majd a zempléni hordós érlelés után magnum palackokba töltötték. Egy-egy palackhoz kizárólag előjegyzés után lehetett hozzájutni, és borítékolható volt, hogy villámgyorsan elkapkodják a gyűjtők és az ínyencek a Szepsy 100-at.
 
Karácsonyra Szepsy 100 a Borkollégiumtól

A limitált palackszámú borral nemcsak egy különlegességet szerettek volna létrehozni Mádon, az is volt ezzel a cél, hogy felhívják a figyelmet az Úrágya dűlőre. Szepsy István mesélte portálunknak, hogy „az Úrágya másodosztályú besorolást kapott az ezerötszázas évektől kezdődően, mert a gerincén elhelyezkedő szőlőben nem terem annyi aszú. De olyan energia-kisugárzása van ennek a területnek, amellyel foglalkozni kell.”
 
A szerencsés vásárlók múlt hétvégén vehették át Mádon saját Szepsy 100-asaikat, a 100 palackból 10-re pedig a Winelovers-Borkollégium duót is jegyző Trinety Media Kft. jelentkezett be. A sorszámozott palackok közül a 15-ös számút a Borkollégium karácsonyi mesterkurzusán kóstolhatják meg a résztvevők. Az ominózus palackot ráadásul idősebb és ifjabb Szepsy István együtt fogja felbontani dr. Mészáros Gabriellával, a Borkollégium igazgatójával.

A Borkollégium karácsonyi mesterkurzusára még lehet jelentkezni, érdekesség, hogy egy másik, a 17-es számú Szepsy 100-at is felvonultató mesterkurzusra viszont már el is keltek a jegyek (mindössze egy nap alatt). Ezt a palackot a 2017-es Tokaji Márciuson fogja megkóstolni az a szerencsés 60 ember, akinek még jutott hely.
Winelovers borok az olvasás mellé