Szepsy 100 furmint palackokat keres a Winelovers Webshop


2023. október 02., 17:19


Ha korábban vásároltál ebből a tételből, és most eladnád, itt a lehetőség: a Winelovers Webshop megvásárolja a palackokat magánvevői számára. Eladási szándékodat jelezd az info@winelovers.hu címen.
Szepsy 100 furmint palackokat keres a Winelovers Webshop
Az Úrágya dűlő terméséből mindössze 100 magnum palack készült, abban az évben, amikor Szepsy István és fia együtt 100 évesek voltak. A pincészet 2016-ben jelentette be, hogy elő lehet jegyezni a borra.
 
A 100 db sorszámozott magnum palack iránt, amely apa és fia külön-külön megalkotott borának összeházasításával jött létre, nagy volt az érdeklődés, és a palackokat rekordsebességgel kapkodták el a Szepsy-rajongók. Köztük volt a Winelovers is, amely a tétel köré egy mesterkurzust is szervezett.
 
A Szepsy 100 megalkotásának célja - az üzleti befektetésen kívül - az volt, hogy felhívja a figyelmet a dűlők fontosságára. Az Úrágya ugyanis másodosztályú besorolást kapott az ezerötszázas évektől kezdődően, mert a gerincén elhelyezkedő szőlőben nem termett elegendő aszú. Pedig ez a dűlő mérföldkőnek számít a Szepsy pincészet életében, innen indult el a furmint klónszelekció is, Szepsyék szerint a helynek különös kisugárzása van.

A dűlők fontossága mellett, az előjegyzéssel magát az en primeur rendszert is népszerűsítették, amely hét évvel ezelőtt nem volt még megszokott hazánkban. Az egyes dűlőket középpontba állító, száraz furmintokra építő stratégia az üzleti koncepció részét képezte.
 
A 100 palackból vélhetően már csak kevés bontatlan palack maradt - a Winelovers 12 db-ot adott el, és sokan csak 1-2 palackot vettek.
 
Ha korábban vásároltál ebből a tételből, és most mégis megválnál szeretett palackodtól, itt a lehetőség: a Winelovers Webshop megvásárolja a palackokat magánvevői számára. Eladási szándékodat jelezd az info@winelovers.hu címen.
 
Szepsy 100 furmint palackokat keres a Winelovers Webshop
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé