Fröccs

Online borozhatsz születésnapján az egyik legnagyobb élő borászlegendával

április 29. 16:27
Online borozhatsz születésnapján az egyik legnagyobb élő borászlegendával
 
Bock József születésnapjának előestéjén, 2020. május 6-án 18 órakor élőben jelentkezik a borász a Bock Hotel Ermitage YouTube csatornáján [#borozzotthon - ÉLŐBEN Bock Józseffel]
 
Izsák Norbi (újságíró, coach) kérdezi majd Józsi bácsit a jelenről és a jövőről, de visszatekintenek majd kicsit a múltba is, természetesen néhány érdekes tétel kíséretében. Ha szeretnél felkészülten a képernyő elé ülni és Bock Józseffel együtt megízlelni a megkóstolandó tételek egy részét, a lista a következő:
 
  • Bock Rosé Cuvée 2019 (Elérhető országszerte az élelmiszerüzletekben és a pincészet webshopjában: webshop.bock.hu)
  • Bock Ermitage 2015 (Hamarosan országszerte az élelmiszerüzletekben és a Bortársaságnál)
  • Bock 70+ 2017 (Elérhető a pincészet webshopjában: webshop.bock.hu)
  • egy meglepetés a jammertali Bock családi pincéből
Az élő adás interaktív lesz, menet közben várják a felmerülő kérdéseket a nézőktől, amelyekre Józsi bácsi igyekszik válaszolni a beszélgetés végén (természetesen a teljesség igénye nélkül).
 
A bejelentkezés során pedig elhangzik egy kuponkód is, amelyet a webshopban érvényesíthetnek a nézők.
 
Ha érdeklődsz a program iránt, iratkozz  fel a pincészet YouTube csatornájára vagy csatlakozz a Facebook eseményhez.

Hogyan válthatom vissza a Gourmet fesztiválos belépőmet?

április 28. 06:31
A hazai gasztronómia legnagyobb seregszemléjét idén már biztos, hogy nem rendezik meg. A Gourmet Fesztivál azonban jövőre igyekszik kárpótolni a kulinária szerelmeseit.

“Figyelembe véve a kormány intézkedéseit, valamint a hatóságokkal és a partnereinkkel folytatott egyeztetések eredményeit, arra jutottunk, hogy idén sajnos egy későbbi időpontban sem tudjuk megrendezni az Electrolux Gourmet Fesztivált” – mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. “A biztonság mindig az első, ezért a hazai és nemzetközi fejleményeket szem előtt tartva hoztuk meg ezt a nehéz döntést, amellyel felelősséget vállalhatunk látogatóinkért” – tette hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy megvásárolt belépőjegyek árát - a banki átutalások függvényében - 30 napon belül visszautalják a vásárláshoz használt bankkártyához ill. SZÉP-kártyához tartozó számlaszámra. 

Sztárparádé az online kóstolón - új időpont!

április 23. 09:41
Sztárparádé az online kóstolón - új időpont!
 
A korábbi hetektől eltérően most pénteken (április 24.) már este 18 órától együtt kóstolhatnak online az érdeklődők Kamocsay Ákossal, a neszmélyi Hilltop borászat borászával. Az élő kóstoló hosszabb lesz és több neves szakembert fog fevonultatni. Kamocsay Ákos vendége lesz Domian Emese és Herczeg Ágnes borszakértők, Ember Sándor hordógyáros és Dr. Kovács Tibor szőlész.
 
Téma: Miért,és hogyan lesz valaki borszakértő, boroshordó készítő, szőlőtermelő, vagy borász? Mi ilyen vonzó a borban?
 
Kóstolt borok: Hilltop prémium Chardonnay dűlőválogatás: 5 dűlő+Birtokbor

Ha aktívan szeretnél részt venni, regisztrálj a Zoomban https://zoom.us, majd péntek este kattints erre a linkre:
https://zoom.us/j/97034916812, vagy a számítógépre már letöltött programot nyisd meg és írd be a 970 3491 6812 Meeting ID-t.
 
Ha passzívan kóstolnál velünk, akkor a Hilltop Neszmély Borászat oldalon is nézhetsz minket az élő közvetítésben.

Ezek most a legmenőbb magyar borok Londonban

április 21. 08:16
A brit Independent újság cikkírója John Clarke a minap bemutatta az általa legjobbnak tartott 12 magyar bort. A "best buy" (ára miatt) szerinte a Frittmann Irsai Olivér, a kunsági pincészettől két tételt is beválogatott, ezen kívül találni többek között két egri és három tokaji bort is a listán. 
 
És akkor következzen a lista:
 
Frittmann Irsai Olivér (nem jelöl meg évjáratot)
Barta Öreg Király-dűlő furmint Barta 2015
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2017
Kikelet Lónyai Hárslevelű 2017
Kolonics Nagy-Somlói Juhfark 2017
Franz Weninger Kékfrankos 2016
Campanula Szürkebarát 2018
Kovács Nimród Egri Csillag 2018
Heumann Rajnai rizling 2017
Tüske Rozé Szekszárd 2018
Bolyki Egri Bikavér 2016
Kardos Furmint 2018

Most pénteken is Hilltop online kóstoló

április 16. 13:08
Most pénteken is Hilltop online kóstoló
 
Április 17-én 20 órai kezdettel immár harmadik alkalommal tart online kóstolót az érdeklődőknek Kamocsay Ákos, a neszmélyi Hilltop borásza. A meghívott vendégek ezúttal Bojár Gábor Graphisoft alapító és felesége Dr. Zanker Zsuzsa belgyógyász, gasztroenterológus, az Ínyenckonyha cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak / 555 recept című könyv szerzője.
 
 

piknikezz otthon! – Rendeld házhoz Etyek ízeit!

április 08. 15:09
piknikezz otthon! – Rendeld házhoz Etyek ízeit!
 
Ki ne szeretne otthon is élményeket gyűjteni, házi körülmények között átélni szép pillanatokat, érezni ízeket, illatokat, zenére hangolódni és egymás társaságát élvezni?
 
Ha Te nem jöhetsz Piknikezni, az Etyeki Piknik megy Hozzád!
 
Az elmúlt hétvégén lett volna a Tavaszi Etyeki Piknik, sokunk kedvenc boros, gasztronómiai rendezvénye. Jó érzés ilyenkor visszagondolni az etyeki Gasztrosétányon szerzett sok élményre, de mit tehet az, aki nem elégszik meg a nosztalgiázással?
 
Jó hír, hogy erre is van megoldás, otthoni körülmények között is átélhetjük a piknikes élményeket, házhoz rendelhetjük az etyeki rendezvények ízeit, koncerteken és szabadidős programokon vehetünk részt vagy akár együtt főzhetünk Piknik rajongó barátainkkal.
 
A minden nap 11 és 15 óra között a Rókusfalvy Fogadó udvarán működő Etyeki Delikát kispiacon elérhetők a környékbeli termelők remekei a Vál Völgye Pékség kenyere, a Halmi Pince szörpjei, a Sonkamester, a Kávékalmár, az Etyeki Sörmanufaktúra, a Gingalló Csokoládéműhely, az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra, a Mikrozöldek vagy a Zsabigomba termékei és természetesen a Rókusfalvy Birtok ételei és borai. Ráadásul, ha úgy szeretnénk, mindezért ki sem kell mozdulni otthonról, mert a környéken és Budapesten házhoz is szállítják Piknik csomagunkat. A fogadó egyébként nem csak Piknik termékeket visz házhoz, hanem hétvégenként ingyen ételt is szállít a helyi részorulóknak.
 
Egy hamisítatlan Etyeki Piknikhez természetesen programokra és zenére is szükség van! A „Maradj Otthon Fesztivál” egyik alapító szervezőjeként minden kedden és csütörtökön délben az Etyeki Piknik Facebook oldalán a Rókusfalvy Fogadó séfjével, Patai Lalival és az Etyeki Delikát finomságaival élőben(!) mutatják meg, hogyan dobhatunk fel egy-egy hétköznapi fogást, és hogyan csempészhetünk pár perc alatt Piknik-hangulatot az otthonunkba. Patai séf a recepteket, az alapanyagokat és a tanácsokat biztosítja, de főzni mindig egy-egy ismert és elismert Piknik rajongó barát fog. Tartsatok velük és főzzetek, beszélgessetek velük vagy keressétek a recepteket a Piknik oldalán és utólag próbáljátok ki az izgalmas fogásokat. Kövessétek a Maradj Otthon Fesztivál oldalát is, hiszen a főzés mellett még számos programot, élő koncertet, közös kondizást, interjút és megannyi izgalmas elfoglaltságot találtok minden nap! Tartsatok a Piknikkel az online közösségben is és hamarosan találkozunk élőben is a Gasztrosétányon!

A Best of Budapest különdíjasainak listája

április 07. 16:37
A bestofbudapest.com idén is megszavaztatta olvasóit és partnereit arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Összesen 15 107 szavazat érkezett, a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat (és vele együtt Best of Budapest plecsnit) a 2019-es teljesítményt elismerve.
 
Emellett az oldal kiosztott 17 különdíjat is a hazai szakma legjobb szakembereinek.
 
A lista:
 
 
ÉLETMŰDÍJAS
Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI
Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői
 
AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA
Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett
 
AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA
Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője
 
AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI
Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropub-ot
 
AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE
Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel
 
AZ ÉV SÉFJE
Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese
 
AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE
Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel

AZ ÉV CUKRÁSZA
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.
 
AZ ÉV PÉKJE
Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA
Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek
 
AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE
Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc
 
AZ ÉV GASZTROBORÁSZA
Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!
 
AZ ÉV SOMMELIER-JE
Evans Victoria, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.
 
KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT
Herczeg Ágnes, borstratégiai tanácsadó, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat

Vajon kitalálod, hogy nőtt vagy csökkent a Corona sör forgalma a járvány alatt?

április 03. 16:06
Vajon kitalálod, hogy nőtt vagy csökkent a Corona sör forgalma a járvány alatt?
Fotó: english.alarabiya.net
 
Miután februárban a véletlen névegyezőség miatt ideiglenesen világszerte visszaestek a Corona sör eladási számai (angolul Coronavirusnak írják), márciusban fordulat következett. Az elmúlt héten ugyanis a Nielsen piackutató mérései szerint 50 százalékos növekedést könyvelhettek el, úgy tűnik, az emberekben felülkerekedett a humorérzék, és most már kifejezetten szívesen választják a virtuális ivászatokhoz.

Munkát ad a borászat a nehéz helyzetbe került embereknek

Március 31. 09:53
Munkát ad a Hilltop Borászat a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek. A neszmélyi palackozó üzemükben biztosítottak munkát azoknak az embereknek, akik ezt megelőzően a környékbeli partner éttermeikben dolgoztak szakácsként, pincérként. A tatabányai Walter Étterem és Rendezvényház, valamint a tatai Grill étterem is állás nélkül maradt munkavállalóiknak ajánlották fel azonnal a lehetőséget, hogy dolgozzanak palackozó üzemükben. Hatan éltek a lehetőséggel, ők együtt dolgoznak a palackozóban a Hilltop Étterem és Borhotel személyzetével.