Az ország egyik legnagyobb BBQ-versenye lesz Tállyán

Borászportál
2018. október 10., 11:57


2018. október 12-14. között Tállyára figyel a BBQ-világ. Borok, koncertek és éjszakába nyúló sütögetés várja az érdeklődőket.
Az ország egyik legnagyobb BBQ-versenye lesz Tállyán
A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legfontosabb seregszemléje. A tavalyi nagysikerű első „BBQ ünnep” után idén másodszor rendezi meg a Tállyáért Egyesület október 12-14. között az eseményt, amelynek a védnöke ismét a Kansas City Barbecue Society (KCBS) lesz.

A KCBS a világ első számú barbecue-szervezete, 30 éve működik és 20.000 tagot számlál a világ minden részén. A versenyszervezet világszerte több mint 500 versenyt védnököl, melyek a KCBS szigorú szabályzata szerint zajlanak. Tállyán 6 különböző kategóriában 11 ország képviselői mérik össze tudásukat.
 
Mi a BBQ? Az Amerika déli államaiból származó, évszázados hagyományú tradicionális barbecue nem grillezést jelent: a hús fatüzeléses szmókerekben, lassú füstön sül, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon át. Igazi low & slow életfilozófia, a húskészítési eljárások királya. A barbecue az egyik legdinamikusabban növekvő kulturális irányzat világszerte, az amerikai vidéki kultúra egyik utolsó fellegvára, amely az utóbbi években az európai régiókban is, így Magyarországon is óriási népszerűségre tett szert.

A Promenád sétányon megrendezett verseny szombati napja részlegesen (18 és 22 óra között) lesz nyilvános a nagyközönség előtt, vasárnap azonban egész nap látogatható lesz a versenyterület, lehetőség lesz betekinteni a csapatok műhelytitkaiba, illetve ekkor zajlik a művek zsűri előtti tálalása.
 

A kísérőprogramjaként megrendezett családi fesztivál a szomszédos Maillot kastély kertjében kínál tartalmas kikapcsolódást a BBQ-rajongóknak koncertekkel, food truck sétánnyal, kézműves vásárral, borudvarral és gyerek-programokkal. A Nagyszínpadon fellép Tóth Vera, a Follow the Flow, a Maillot kastélyban különleges világzenei utazásra hív a Csík Zenekarból jól ismert Csík János és új formációja, a Mezzo. A gyerekeket a Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásaival és fűzfa játékokból álló játszóterével, ugrálóvárral és arcfestéssel várjuk. A kastélykertben hegyaljai kézművesek árulják majd termékeiket, a borudvarban pedig tállyai borászok borait lehet megkóstolni. A 400 éves Szirmay kúriában kialakított Oroszlános Borhotelben gasztroélmények várják majd az érdeklődőket.
 
VIP bérlet

A normál bérletek és napijegyek mellett lehetőség van VIP bérlet vásárlására is. Aki mindenképpen szeretné megkóstolni a szmókerek lassú füstjén sült BBQ húsokat, a VIP bérlet megvásárlásával biztosíthatja be magát. A bérlet tartalmaz egy korlátozott számban készülő Céltorony Grill & BBQ vegyes barbecue kóstolótálat különféle húsokkal, körettel és szósszal, egy Tállyoló kézműves sört a Fehér Nyúl Brewery jóvoltából és egy borútlevelet, amellyel a kijelölt tállyai pincészeteknél lehet bort kóstolni.
 
Látványos kedvcsináló a tavalyi évből:
 
 
További információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.
Winelovers borok az olvasás mellé