10 éves a NaturAqua

Németh Richárd szövegésfotó
2012. szeptember 17., 12:14


Születésnap - A NaturAqua természetes ásványvíz 10 éves évfordulóját ünnepelte a 21. Budavári Borfesztiválon. 2002. augusztus végén gördült le az első NaturAqua palack a gyártósorról és az elmúlt évtizedben 1 milliárd liter frissítő, természetes ásványvizet hoztak felszínre a zalaszentgróti vízbázisból.
10 éves a NaturAqua
 
„A NaturAqua 10 éves születésnapját ünnepeljük, de ez a történet jóval régebben, 14 ezer évvel ezelőtt kezdődött. A vizsgálatok szerint ugyanis kb. ennyi idős az a természetes ásványvíz, amelyet 10 évvel ezelőtt kezdtünk el palackozni Zalaszentgróton NaturAqua néven” – mondta Varga Gábor gyárigazgató az ünnepségen, melyre a Borászportál is hivatalos volt.
 
A Coca-Cola Magyarország fogyasztói felmérései szerint a vásárlók a tisztaság és természetesség mellett a semlegesebb ízű, alacsonyabb nátrium tartalmú ásványvizet kedvelik. A kívánalmaknak a zalaszentgróti ásványvíz felelt meg a legjobban, amelynek most is ugyanezek az erősségei – hangzott el a rendezvényen.
„A márkázott termékek piacát tekintve együtt véve a NaturAqua három változatát – a szénsavmentest, a széndioxiddal enyhén dúsítottat és a szénsavast – értékben piacvezetők vagyunk, eladási volumenben pedig a második helyen állunk az ásványvíz kategóriában” – számolt be az eredményekről Méhler Krisztina, a NaturAqua márkamenedzsere.
Magyarországon a vendéglátásban nagy változások zajlottak az utóbbi években, ami egyfajta gasztro-forradalomként is értelmezhető. Egyre inkább előtérbe kerül a minőségi kiszolgálás, a minőségi ételek és italok, ezek tökéletes felszolgálása, és ez alól az ásványvíz sem kivétel.  Hasonló tendenciák figyelhetők meg a borfogyasztásban is, itt is a minőség iránt nő a kereslet. A borkultúra egyre inkább szerves része az életünknek és egyre többen vannak, akik érzelmileg is kötődnek ehhez. „Ehhez a trendhez kíván kötődni a NaturAqua is, mert a magas minőségre való törekvés, a természetesség és a tisztaság olyan hívószavak, melyek összeköthetik a márkát a borkultúrával” – mondta a márkamenedzser.
10 éves a NaturAqua
Egy különleges szülinapi torta. Sajtkrém, túró, belül sonka, kőrözött és szalámi.
Ez az oka annak, hogy a márka a 21. Budavári Borfesztiválon ünnepelte tizedik születésnapját, egyebek mellett olyan jellegzetesen magyar itallal, mint a fröccs, amelynek készítéséhez szintén ideális a semleges ízű NaturAqua szénsavas változata.
Winelovers borok az olvasás mellé