A Somlón és Tokajban készültek a legjobb magyar pezsgők

Borászportál
2015. június 16., 12:49


A Pezsgő Szalon Nagy Pezsgő Kóstoló rendezvényhez kapcsolódóan lapunk megtartotta első nyári pezsgőtesztjét, amelyre A Másik ajtó bárban került sor. Nézzük a legjobbakat!
A Somlón és Tokajban készültek a legjobb magyar pezsgők
Meghívott szakértőink (Török Csaba, Balogh Zsófia, Mucsi Zalán, Ladányi Gábor, Ördögh Bálint, Harmath Csaba, Süli András, Nemesvölgyi Attila, Nagy Zoltán) - ahogy az lenni szokott - 100 pontos rendszerben, vakon tesztelték a beérkezett mintákat, külön a gyöngyöző borokat, és külön a pezsgőket. 
 
A pezsgők között a legjobbnak a Kreinbacher Birtok Classic Brut bizonyult, ezt követte, szintén a somlói pezsgőpincészet Extra Dry tétele, a harmadik pedig a tokaji Chateau Dereszla pezsgője lett.
A top 5 magyar pezsgő:
 
  • Kreinbacher Birtok Classic Brut
  • Kreinbacher Birtok Extra Dry
  • Chateau Dereszla Pezsgő
  • Francois President Nyerspezsgő
  • Frittmann Borászat Frittmann Gold
 
A legjobb gyöngyözőbort az etyeki Kertész Pince készítette. Ebben a kategóriában a 2012-es Carla kapta a legtöbb pontot a bírálóktól.
 
A Somlón és Tokajban készültek a legjobb magyar pezsgők
 
A teszt helyszíne A Másik ajtó volt, amely Magyarország első „speakeasy” bárja. A stílust Nemesvölgyi Attila szeretné meghonosítani hazánkban a Pozsonyi utca és a Herzen sarkán. Többet nem is mondhatunk a helyről egyébként. Van már hozzá kulcsod?
Winelovers borok az olvasás mellé