Csokit majszolnak a borkedvelők


2006. november 16., 11:09


Hamar beköszöntött az új trend a magyarországi vinotékákba is: a vörösbor mellé csokoládét kínálnak, és nemcsak a borkóstolók alkalmával, hanem a szaküzletekben is.
Csokit majszolnak a borkedvelők
 
A testes, jó minőségű vörösbor mellé ugyanis kitűnően illik - alma, sajt vagy chips mellett, helyett vagy után - a jó minőségű, 70 százalékos kakaótartalmú csokoládé. Sőt, ma már a nagyobb pincészetek és borkereskedelmi vállalatok saját csokoládé márkát is árusítanak.
A Bortársaság például - aktuális italajánlata mellett - ma már a csokoládékból is saját választékot kínál: A többnyire egy-egy borászat dűlőinek, vagy sikeres borainak a nevét - például Göncöl aszú, Kopár, Landord, Loliense és St. Andrea - viselő csokoládék ára táblánként mintegy ezer forint körül mozog.
Ugyanott karácsonyra is árusítanak ma már minőségi bonbonos dobozokat, főleg az ismert belga márkákból. Az ünnepi csomagolású dobozok ára 3000-től 16 ezer forintig terjed, ami a Leonidas, a Gerbeaud vagy a Szamos minőségi bonbonjainak árszintjén van, illetve azoknál is drágább.
Forrás: MTI
 
Winelovers borok az olvasás mellé