Emberölés miatt 15 évet is kaphat a borosgazda, aki fagyállót öntött a borába

Borászportál
2013. november 12., 14:05


Mérgezés - V. Pál, 37 éves vácszentlászlói férfi a police.hu-n közzétett közlemény szerint október 24-én  fagyállót öntött a pincéjében található hordóba. A mérgezett borból Sz. Sándor több flakonnal is eltulajdonított, és a gyanú szerint október 27-én mérgezés miatt kórházba került, ahol november 1-jén elhunyt. A rendőrségen id. Sz. Sándor tett bejelentést. A gazda korábban tagadta, ma elismerte, hogy fagyállót öntött a borába a tolvajok ellen. Emberölés gyanúja miatt állították elő.
Emberölés miatt 15 évet is kaphat a borosgazda, aki fagyállót öntött a borába
 
Emberölés miatt 15 évet is kaphat a borosgazda, aki fagyállót öntött a borába
fotó: Kurír
Sz. Sándoron kívül további öt személyt szállítottak hasonló tünetekkel kórházba. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a mérgezést fagyálló fogyasztása okozhatta, ezért a nyomozó hatóság emberölési kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen.
Jelenleg szakértők vizsgálják Sz. Sándor halálának pontos okát, ami a gyanú szerint V. Pál pincéjéből származó mérgezett bor is lehet.
Az emberölés bűntett elkövetésével gyanúsított V. Pál ma reggeli meghallgatása során beismerte: "Az utóbbi időben többször loptak tőle ismeretlen személyek bort a nyitott pincében elhelyezett hordóból, ezért döntött úgy, hogy – a tolvajok megleckéztetésének céljából – fagyállót önt az italhoz" – olvasható a rendőrségi közleményben.
A hordó tulajdonosa korábban cáfolta, hogy megmérgezte a borát. Akkor még azt mondta, szerinte Sz. Sándor kábítószer hatása alatt beleivott valamelyik növényvédő szeres flakonba, amiből a kertjében munkája miatt több is található.
Ha a férfit a bíróság bűnösnek találja, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt akár 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.
 
Winelovers borok az olvasás mellé