Hosszabb és színesebb a Vingardium Borliget

Borászportál
2017. augusztus 23., 10:54


Három naposra bővítve és új programokkal várja az érdeklődőket az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Vinardium Borliget.
 
Hosszabb és színesebb a Vingardium Borliget
A Vingardium Borliget néven tavaly indított borfesztivál idén is neves zenei fellépőkkel, új játékokkal, meglepetésekkel, különleges gasztronómiai kiállítókkal és sok jó magyar borral várja az érdeklődőket szeptember 1-3-ig a Mátyásföldön található Erzsébetligetben. Bár a főszereplő idén is a bor, a helyszín és a színes programok a családoknak is remek szórakozássá varázsolják a fesztivált. Az idei év újdonsága a boros tematikájú szabadulószoba.
 
A Borliget egyik sikerének titka maga a helyszínválasztás: az Erzsébetliget többszáz éves fáinak árnyékában hangulatos zene mellett akár a fűben piknikezve vagy a pihenőkert függőányaiban lehet élvezni az ínyencségeket, hallgatni a gasztrokurzusokat, miközben körülöttünk kisgyerekek futkároznak.
 

BORLIGET

A Borligetben egy hétvége alatt szinte az összes borvidéket végigkóstolhatjuk a mintegy 30 borászati kiállító (Csányi, Dubitz, Gere és Schubert, Günzer, Harsányi, Kristinus, Nobilis, Ostoros, Pro Secco, Sárospataki Borterasz, Varsányi stb.) segítségével.


KONCERTEK

Délután még a chill hangulat dominál, az esti fellépők viszont már a fergeteges bulihangulatról gondoskodnak.
Szeptember 1.: Savages Y Suefo, Kéknyúl, Cimbaliband és Danics Dóra
Szeptember 2.:  Blooming Blue, Dynamite Dudes, Barabás Lőrinc Quartet, Carbonfools
Szeptember 3.: Fák Alatt Zenekar, Jász András és barátai, Gájer Bálint
 
Idei újítás, hogy a pihenőkertben komolyzene szól majd a Klasszik Rádió kisszínpadon!
 
Hosszabb és színesebb a Vingardium Borliget
 

GASZTROSÉTÁNY

A gasztrosétányon Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek tárháza vonul fel. A vendégek ehetnek többek között Kolbice-t, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől, kipróbálhatják a Smoking Guns Barbecue szószait és megkóstolhatják a Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. A környék foodtruckja, a Kalóz Burger is bemutatkozik. 
 

GYERMEKLIGET

A gyerekek idén még több programból választhatnak. Az Ökojátszóház és a Hórakukk színes játékkínálata mellett kipróbálhatják a segwayezést és a Hintayo óriáshintáját, a Gibbon Slackline-on megtanulhatnak kötéltáncolni és számos társasjátékkal is játszhatnak.
 
LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Időpont: 2017. szeptember 1-3.
 
A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS DÍJMENTES! Kóstolás csak fesztiválpohárból!
 
A standokon a vendégeket kizárólag VINGARDIUM pohárban szolgálják ki!
Bizonyos szolgáltatások, programok kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetőek igénybe!
 
Árak:
Bérlet: 3.200 Ft (XVI. kerületi lakosoknak lakcím kártya felmutatásával 2.600 Ft). A bérlet 1 db poharat, 1 db három napra érvényes karszalagot és 3 db kóstoló kupont tartalmaz.
 
Napi jegy: 1.600 Ft (XVI. kerületi lakosoknak lakcím kártya felmutatásával 1.300 Ft). A napi jegy 1 db poharat, 1 napi karszalagot és 1 db kóstoló kupont tartalmaz.
 
Pohárjegyek elővételben a tixa.hu –n, illetve a helyszínen, a pohárpontokon lehet megvásárolni! A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a borászatoknak.
 
Nyitvatartás:
Péntek: 15:00-23:00 // Szombat: 11:00-23:00 // Vasárnap: 11:00-23:00
 
Helyszín:
Budapest, XVI. Erzsébetliget. Tömegközlekedéssel megközelíthető: az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállója, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállója. Az Örs vezér teréről közvetlen IKARUSZ nosztalgiajárat is indul.
Winelovers borok az olvasás mellé