Lesz idén Budavári Borfesztivál?

Borászportál
2016. január 05., 12:13


Lesz, csak épp 2016-tól nevet változtat. Mostantól Budapest Borfesztiválként hallhatunk majd róla, és szeptember 8. és 11. között rendezik meg, tehát négy napig tart majd, a korábbi öttel szemben.
Lesz idén Budavári Borfesztivál?
A névváltozás sokaknak nem is fog feltűnni, hiszen egyik indoka épp az volt, hogy így emlegették legtöbben a rendezvényt korábban is - mondta lapunknak Oláh Rita, a rendezvény egyik főszervezője. 
 
A fesztivál honlapját böngészve bukkantunk rá, hogy idén szeptember 8. és 11. között rendezik meg, tehát csak négy napos lesz, a szerdai, korábban „szakmaiként” emlegetett nap kimarad. Akik rendszeresen látogatják a fesztivált, azok tudják, hogy igazából évek óta nem szakmai az első nap, hiszen kifejezett borszakmai programok a rendezvény összes napján lesznek - mondta Oláh Rita.

Idén számtalan meglepetéssel, újítással, változással készülünk a 25., jubileumi Borfesztivál kapcsán. Részben azért lesz idén egy nappal rövidebb a rendezvény, mert szeretnénk kicsit koncentrálni a programokat. Másik nyomós érvünk, hogy mindig megpróbáljuk a kiállító borászok kérését is figyelembe venni, akik sokszor mondták már, hogy nekik elég nagy költséget jelent az 5 nap (parkolás, szállás, alkalmazottak, stb.), illetve szüret idején nem is szeretnek sokáig távol lenni a birtoktól - árulta el a főszervező, aki hozzátette, arra számítanak, hogy az első nap vendégköre ellátogat a rendezvényre valamelyik másik napon.
 
Tavaly egyébként így jártuk körbe a borfesztivált:
 
Winelovers borok az olvasás mellé