Magyar borokkal hódít a brit Lidl

Borászportál
2017. augusztus 01., 14:29


15 remek magyar bort vett a kínálatába a brit Lidl, köszönhetően azok egyre nagyobb népszerűségének. 
Magyar borokkal hódít a brit Lidl
A Lidl tudósítása szerint a magyar borok értékesítése magasabban szárnyal, mint valaha. Tavaly például a Lidl Hungary 6,1 millió palack magyar bort adott el a külföldi közönségnek, ami egész pontosan a duplája a 2015-ben exportált mennyiségnek. 
 
A becslések szerint ebben az évben további 20%-os emelkedés várható abban a tíz európai országban, ahol a Lidl értékesíti magyar borait. Ennek a növekedésnek köszönhetően pedig különösen nagy hangsúlyt kíván fekteteni a magyar választékra az áruházlánc - legnagyobb örömünkre!
 
A termelők között a legnagyobb nevek mellett - mint pl. Grand Tokaj - a kisebb, minőségi termelők is bemutatkozhatnak. Az egri Bolyki János Indián Nyár birtokborát 7 fontért, azaz kb. 2400 forintért vehetik meg a vásárlók. A magyar borokat palackonként 5 és 8 font közötti áron kínálják.
 
Magyar borokkal hódít a brit Lidl
 
A brit Lidl üzletek "Wine cellar" kínálatának egyébként 37%-a újul meg, és bővül további 41 borral Németországból, Ausztriából és Franciaországból. 
 
Jelenleg 670 brit Lidl-ben ismerkedhetnek a fogyasztók a magyar borokkal. 
 
A harpers.co.uk cikke szerint ráadásul a magyar borokat ma már nem csak a Tokajival kapcsolják össze, hiszen a tavalyi évben a 29 millió palack külföldre eladott bornak köszönhetően Európa talán legdinamikusabban fejlődő bortermelő nemzetévé váltunk. 
 
Ugyanitt elmondták, hogy az ambíciózus borászok, a vulkanikus területek és az őshonos fajták lenyűgöző spektruma segítette a két fontos borvidék(Tokaj és Eger) kiemelkedését. Ez a változatosság – amelyben helyet kapnak a száraz fehérek, testes vörösek és desszertborok is – eredményezhette azt is, hogy a népszerű magazin következő havi számában még alaposabban körbe kívánják járni a magyar borok témáját. 
 
A limitált kínálat a hét közepétől kapható, és a helyi sajtóban fel is hívják a figyelmet arra, hogy érdemes sietni, hiszen kiváló minőséget kaphat a vevő kedvező áron, ezért gyorsan elfogyhat készlet. A borokat három Master of Wine kóstolta meg, mielőtt átmentek volna a rostán, ahol legalább 80 pontot kellett elérjniük a 100 pontos skálán. 
 
Néhány példa az új kínálatból: 
 
  • Bolyki Indián Nyár "dangerously drinkable", azaz veszedelmesen itatja magát ( £6.99)
  • St Stephen's Crown (Szent István Korona) Cabernet Sauvignon "it's a bargain!", "something of a revelation", azaz Kiváló ár-érték arány! / Igazi meglepetés! (£4.99)
  • Grand Tokaji Late Harvest "a natural freshness to match the sweet grapes... perfect on its own or as a silky apertif", Caroline Gilby hangsúlyozta a bor természetes frissességét, ami ráadásul még aperitifnek sem utolsó (£7.99)
  • Garamvári Lellei Rosé "bright, uncomplicated", azaz tiszta és közérthető (£5,5)
Winelovers borok az olvasás mellé