Már csomagolnak a magyar borászok

Borászportál
2014. november 11., 20:21


November 12-14. között második alkalommal rendezik meg a ProWine China szakvásárt a sanghaji nemzetközi vásárvárosban, ahol kilenc magyar pincészet is képviselteti magát.
Már csomagolnak a magyar borászok
 
A ProWine China szakvásáron 38 bortermelő ország több mint 650 kiállítója mutatja be borait és szeszes italait, köztük kilenc magyar borászat: a Balatonboglári Borgazdasági Zrt., a Bognárvin Kft., a Csányi Pincészet, a Degenfeld Szőlőbirtok, a Holdvölgy Borászat, a Konyári Pincészet, a Törley Pezsgőpincészet és a Thummerer Pince. A magyar nemzeti megjelenést a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezi.
 
A ProWine China 2014 összességében 19 nemzeti és 3 regionális közösségi standnak ad otthont, így a legnagyobb a kínai borászati és szeszesital-szakvásárok között. Számos kiállítóország, mint például Új-Zéland először jelenik meg a szakvásáron. A híres bortermelő vidékek mellett olyan feltörekvő bortermelők is bemutatkoznak, mint Macedónia vagy Szerbia.
A rendezvényen több kiállító is külön továbbképzést szervez. Közéjük tartozik a rangos bortanácsadó, WSET oktató és borkritikus Fongyee Walker, aki Magyarország borászatát mutatja be. Thomas Chung pezsgő- és borszakértő pedig a magyarországi pezsgőket fogja népszerűsíteni. Debra Meiburg MW a német borok titkait ismerteti, a híres ázsiai borkritikus és szakíró Ch’ng Poh Tiong a bor és a kínai ételek tökéletes párosításába nyújt bepillantást.
Winelovers borok az olvasás mellé