Új helyszínekkel bővül a VeszprémFest!

(X)
2015. június 15., 12:36


Több mint egy évtized után, a 12. alkalommal lehet-e bármiben is újat hozni? Amennyiben ez a kérdés a Veszprémfestre vonatkozik, nyugodtan kijelenthető: igen.
Új helyszínekkel bővül a VeszprémFest!
Kool & The Gang
Hiszen idén a látogatókat, ha lehet, még az eddigieknél is szerteágazóbb, változatosabb zenei élmények várják a Veszprémfesten, ráadásul a hagyományos Nagyszínpad mellett olyan új helyszínek is kínálnak tematikus műsorokat, mint a FestGarden és a FestPresso. Ami viszont változatlan: a műsor világszínvonalú, a fellépők pedig világsztárok.
A Nagyszínpad július 15-én nyit este – egy reggelivel. A műsoron a Supertramp énekese, dalszerzője, Roger Hodgson, a „Breakfast in America” elnevezésű turnéelőadással, amely a megunhatatlan slágerről kapta nevét, és amellyel Hodgson a „Crime of the Century” album megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli. 
 
Bármilyen idő is lesz másnap, a forró hangulat garantált a Szentháromság téren, a fellépő neve ellenére: a Kool & the Gang igazi nagyágyú – amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk 45 év elteltével is elementális erővel. A folytatásban: Dee Dee Bridgewater és Irvin Mayfield, illetve az általa alapított New Orleans Jazz Orchestra. Az énekesnő, a trombitás és az együttes közös albumukat mutatják be. A zárónap is rendhagyó: a várható nagy érdeklődésre tekintettel  a Veszprém Arénában hallhatjuk először Magyarországon a fiatal Emeli Sandé világhírű brit R&B és soul énekesnőt és dalszerzőt, akinek Our Version of Events című lemeze 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb debütáló albuma lett.
 
Új helyszínekkel bővül a VeszprémFest!
Irvin Mayfield
 
Ha pedig új helyszín, akkor ebbe a sorba kapcsolódik a FestGarden, a festői a Historia Kertben, ahol három estén át szól majd a jazz. Akik erről gondoskodnak: Mike Stern, generációjának egyik legelismertebb elektromos gitárosa, az egyedi hangzású hegedűművész, Didier Lockwood, Jack DeJohnette dobos, illetve Carmen Souza énekesnő a Zöld-foki-szigetekről és mentora, Theo Pascal basszista, nagybőgős. 
 
Mindezek mellett az elmaradhatatlan Rozé, Rizling és Jazz Napok: 10 nap, 30 borász, 30 koncert; idén július 10. és 19. között.
 
A FestPresszóban pedig az Expresso Klub és Koncerttér a svéd hip hopot swinggel ötvöző Movits! hangzásával telik meg, majd a retroelektró vibrálását jazzes vokállal elegyítő román Moonlight Breakfast csillapíthatja a különleges ízlésűek zenei étvágyát a 12. Veszprémfest valóban speciálisnak ígérkező menüjén. 
 
További információk, jegyek: veszpremfest.hu
Winelovers borok az olvasás mellé