Újbor: a jókedv és zabolátlanság italaA Günzer Családi Birtok, a Vylyan Pincészet és a Bujdosó Pince mutatja be újborát.
Egészséges talajok, kiváló minőségű és ellenálló szőlő, kivételes terroir borok - Mit ad nekünk a bio(dinamikus) gazdálkodás? Akár a környezeti felelősségvállalás filozófiája vonz, akár az ősi gyakorlatok iránti érdeklődés, vagy az a vágy, hogy minél kevesebb beavatkozással készült borokat kóstolj, a bio- és biodinamikus borok világa gazdag ízeket és élményeket kínál, amelyek felfedezésre várnak!
Ne gondold, hogy minden rozé egyforma! Fedezd fel a rózsaszín sokféle árnyalatát!Három borász, Dúzsi Tamás (Dúzsi Pincészet), Szentpéteri Attila (Szentpéteri Borpince) és Horváth János (Streit-Zagonyi Borászat) mutatja be a rozék sokszínű világát, és mondja el, miért kiemelt jelentőségű számára ez a borkategória.
“Aki kézbe fogja, nem akarja elengedni” - Saját boros kelyhe lett a Tokaji AszúnakAz ASZÚGLASS szakmai premierjén ismerhettük meg a világszínvonalú Halimba Crystal által fejlesztett új boroskelyhet, amely még magasabb szintre emeli az aszú kóstolás élményét.
Aki Czurda rizlinget vesz, mindig biztos lehet az állandó minőségbenNéhány éve a Pannonhalmi borvidéken született egy bor, amelyet a fogyasztók és a szakma is örömmel fogadott, hiszen a stílus, amit képvisel, hazánkban egyedülálló. Czurda Henrikkel, a Borkollégium WSET kurzusain referenciaként megjelenő bor megálmodójával beszélgettünk arról, mi történt az idei évben, és mik a tervei a jövőre nézve.
Mindannyian Rohály Gábor köpönyegéből bújtunk előDr. Rohály Gábor papnak készült, két év teológia hallgatás után aztán fogorvos lett, majd mégis borszakíróként vonult be a hazai borvilág történetébe. Élete a bor körül forgott, érdemei óriásiak: megváltoztatta a hazai gondolkodást a borokról, és megtanította nekünk, mi az az ismeretszerző borkóstolás. A Tanár Úr munkássága előtt mi ezzel az írással tisztelgünk.
Miért imádják a rajnai rizlinget a sommelierek?A Dr. Czurda Henrik által szervezett nem mindennapi BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop ötlete azért született, hogy a résztvevők az érzéki tapasztalataik által fejtsék meg, hogy egyes ételtípusokhoz milyen borok illenek leginkább, és arra is választ kapjanak, miért van az, hogy bizonyos ételek bizonyos borokkal alkotnak tökéletes harmóniát. Henrik nem titkolt célja az volt, hogy bemutassa, milyen sikeres választás a rajnai rizling a gasztronómiában.
Mennyi marad egy palack bor árából a borász zsebében?A borászok a kárvallottjai a nagy áruházláncok óriási nyereségének? A Borászportál megkereste az ágazat egyes szereplőit, hogy mondják el a véleményüket a kialakult borpiaci helyzetről.
“Nem egy vagy a sok közül, hanem a neveden szólítunk”Interjú Prof. Dr. Bolvári-Takács Gáborral, a Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektorával.