60 perc, 4 bor - villámkurzusok az OMÉK-on

Borászportál
2017. szeptember 22., 09:00


Szeptember 20-án megnyitotta kapuit a 78. OMÉK, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legnagyobb seregszemléje. A kiállítás és vásár minden évben számos szakmai látogatót vonz, ugyanakkor a nagyközönség számára is változatos, színes programokat kínál.
60 perc, 4 bor - villámkurzusok az OMÉK-on
Teltházas előadás az MTÜ Borkollégium standon
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Borkollégium az idei évben közös megjelenéssel várja a vendégeket. A modern, letisztult látványvilágú standon minden nap négy alkalommal (11.00, 13.00, 15.00 és 17.00 órai kezdettel) a Borkollégium oktatói tartanak ingyenes borkóstoló kurzusokat. A kurzusok között hangulatos élő zenével és hasznos információkkal várják a látogatókat a stand munkatársai.
 
A 60 perces villámkurzuson kötetlen hangulatban, 4 kiváló magyar boron keresztül nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a borok sokszínű és izgalmas világába; megismerkedhetnek az alapvető borsítlusokkal és a borkóstolás alapjaival.
Az öt nap során 13 borvidék összesen 38 bora kerül bemutatásra,
így a résztvevők a pezsgőtől a késői szüretelésű desszertborig, Soprontól Tokajig, Egertől Villányig "végigkóstolhatják" az országot.
 
A kóstolt borok segítségével a hazai borvidékekről és azok turisztikai vonzerejéről is szó esik, ezzel is népszerűsítve a kulturált, minőségi borfogyasztást és a magyar vidék értékeinek megismerését.
 
60 perc, 4 bor - villámkurzusok az OMÉK-on

Az első két nap nyolc előadásán több mint 300 borkedvelő vett részt Vancsik Ivett és Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikusok kalauzolásával. A közönség soraiban leendő vendéglátóipar szakemberek, lelkes amatőrök és tapasztalt fogyasztók egyaránt megtalálhatóak voltak - a bor nyelvén minden korosztályt sikerült megszólítani.
 
A felkészült előadókon és a remek borokon kívül a kiváló megvilágítású, ízléses stand, a minőségi kóstolópoharak, a professzionális kiszolgálás és a rendelkezésre bocsátott nyomtatott útmutató anyagok is hozzájárultak ahhoz, hogy a látogatók elégedetten távozzanak.

Az ingyenes kurzusokon még van néhány szabad hely, érdemes mielőbb regisztrálni
 
Partnerek:
 
Winelovers borok az olvasás mellé