Viru: észt sör, tiszta forrásvízből

(X)
2012. szeptember 11., 08:19


Sörajánló - A Borászportál szerkesztősége legutóbb a budapesti, Váci utcai Vinorium Borházban járt, de rendhagyó módon nem bor-, hanem sörkóstolón. A karakteres észt Viru, amely számos díjat begyűjtött már különböző nagyversenyeken, szakíróink elismerését is elnyerte.
Viru: észt sör, tiszta forrásvízből
 
„A Viru egy prémium észt sör, ami rendkívül különbözik minden más sörtől, mint terméktől, és mint márkától is. Tulajdonságai, megjelenése és származása révén mindene megvan ahhoz, hogy Magyarországon is megerősítse piaci helyzetét, a vezető prémium sörök között” – nagyjából ekképpen foglalható össze szerkesztőségünk összegzett véleménye a Viruról.
 
Maga a sör egyébként kifinomult, könnyed, mégis karakteres illatban, utóíze pedig kifejezetten hosszú. Színe aranysárga, ragyogó. Ahogyan angol szlogenje szól: „Beautiful Beer”. Kívül-belül.
Palackja formatervezett, mely formájával, a címkével és a logóval figyelemfelkeltő, megjegyezhető, feledhetetlen. Sőt! Műremek!
A Viru legütősebb eleme, mielőtt megkóstoljuk: üvegét a 20. század fordulóján, Szentpétervárott tervezték, art deco mesterdarabként! Ezt ültette, tervezte át a termék kortárs designere a mába, a mai kor letisztult, mégis feltűnő, ám kifinomult vizualitása szellemében. Összetett sör tehát a Viru, mégis könnyen fogyasztható és szerethető!
Viru: észt sör, tiszta forrásvízből
Formabontás, elegancia, egyediség - Viru
Főbb jellemzői:
- 5.0 % Alc/Vol
- kiszerelés: 300 ml
- Észtországban főzik: tiszta, mélyről feltörő forrásvízből és kíméletesen szelektált árpából, a Baltikumból!
Főbb díjai:
- Aranyérem: Monde Selection Quality Awards Brussels 2008
- Ezüstérem: Monde Selection Quality Awards Brussels 2010
- World Beer Championships Chicago 2010
Magyarországi forgalmazó:
Vinorium Kft.
1056 Budapest, Váci utca 57. +36 70 607 1192
www.vinorium.hu
 További infók: www.virubeer.com
Winelovers borok az olvasás mellé