4+1 érv, hogy már most biztosítsd helyedet a Magyar Borok Báljára

Borászportál
2018. október 26., 07:00


2019. február 16-án az ország egyik legnagyobb és legszebb báltermében tartják a 14. Magyar Borok Bálját. A hazai borbálok történetének eddigi legütősebb zenei és gasztronómiai programja következik. 
4+1 érv, hogy már most biztosítsd helyedet a Magyar Borok Báljára
A Magyar Borok Bálja célja minden évben az, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. Nem lesz ez másként 2019. február 16-án sem, a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett a legjobb magyar borászok fogják magukat képviseltetni az eseményen. Találtunk 4+1 érvet, amiért már most érdemes felvenni ezt az exkluzív eseményt a bakancslistánkra. 
 
Rövid hangulatvideó a 2018-as bálról – vigyázat, addiktív:
 
 

1. Tényleg a legjobb borok lesznek itt
 
Ahogy minden évben, ezúttal is az ország legjobb borai alkotják a Magyar Borok Bálja vacsorájának borsorát. Hagyományosan olyan bortípusok szerepelnek benne, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordeaux-i házasítás és tokaji desszertbor. (Arról nem is beszélve, hogy további 100 csúcsbort felvonultató páratlan sétálókóstolóval is készülnek a szervezők.)

Az egész estén át tartó kényeztetés tulajdonképpen már a bejáratnál elkezdődik, ahol 4 féle üdvözlő italból választhatnak a vendégek.
 
 • Garamvári Szőlőbirtok - Brut Nature 2015 Champion
 • Garamvári Szőlőbirtok - Prestige Brut
 • Garamvári Szőlőbirtok - Blanc Fleur
 • Koch Borászat – Cabernet Sauvignon Rosé 2018
 
Az ültetett vacsoránál az egyes fogásokhoz az alábbi tételek kerülnek felszolgálásra:
 
 • Figula Pincészet – Száka Olaszrizling 2017
 • Szepsy István - Szent Tamás Furmint 2016
 • Dúzsi Tamás – Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013
 • Bock Pince - Bock Merlot Special Reserve 2013
 • Barta Pince - Barta Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013
 
4+1 érv, hogy már most biztosítsd helyedet a Magyar Borok Báljára
Fotók: David Bacsa és Fanni M. Benkő
 
Az exkluzív borsorhoz természetesen méltó vacsora is illik. A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elit étterem séfje komponálja a speciális borsorhoz.
 
 • Marvin Gauci, konyhafőnök, Caviar & Bull
 • Bolyki Péter, konyhafőnök, Corinthia Hotel Brasserie & Atrium, 
 • Janek Gábor, konyhafőnök, Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

A külön erre az estére összeállítandó, és így megismételhetetlen menüről egyelőre többet nem árulunk el, tájékozódási pontként viszont megmutatjuk a tavalyi lélegzetelállító sort.
 
Foglald le a helyedet már most! További információk és jegyvásárlás a Magyar Borok Bálja hivatalos oldalán.
 
2. Sztárfellépők gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról
 
A bál háziasszonya immár hagyományosan Ördög Nóra Junior Prima díjas televíziós műsorvezető lesz, aki évről-évre sikeresen teremti meg az ünnepi atmoszféra alapjait. Ebben segítségére lesz Farkas Sándor, kétszeres Országos Bárzongorista Verseny győztes, aki a vacsorát kíséri improvizatív, a komoly- és népzenétől a populáris népszerű stílusokon is átívelő játékával. Az est két fénypontja Király Viktor Megasztár-győztes énekes, dalszerző és Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas opera énekesnő fellépése. Vacsora után pedig az idén 10 éves Group'n'Swing zenekar fogja garantáltan betölteni a tánctermet talpalávaló muzsikájával.
 
4+1 érv, hogy már most biztosítsd helyedet a Magyar Borok Báljára
Fotók: David Bacsa és Fanni M. Benkő
 
3. Felsorolni is nehéz az ajándékokat, amit a bálozók hazavihetnek
 
Az elköszönő csomag tartalma folyamatosan bővülni fog további tételekkel, de már most biztos, hogy rengeteg értékes ajándékkal térhetnek haza a vendégek:
 
 

4. Champagne Bár

A Palmers champagne-ok kizárólagos magyarországi forgalmazójának közreműködésével idén először Champagne Bár is lesz. A Palmers-ről elöljáróban csak annyit, hogy az 1947-es alapítás óta a tökéletességre törekedve a legkiválóbb grand cru és premier cru területek szőlőjéből készítik pezsgőiket. A nem évjáratos tételek 4 évet, az évjáratos tételek átlag 7 évet töltenek saját palackjukban a pincében pihenve.
 
 
+1 Ilyen érvek mellett nagyon hamar el fognak fogyni a jegyek
 
További információk és jegyvásárlás a Magyar Borok Bálja hivatalos oldalán.
Winelovers borok az olvasás mellé