Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit

Borászportál
2021. július 05., 17:21
Címkék:


A nyár sok mindenről szól: pihenésről, lazításról, buliról, de a nagy alkalmakról: esküvőről, közös utazásról és hajnalig tartó beszélgetésekről is. Összeállításunkban pezsdítő újdonságokat és különleges, prémium borokat is összeszedtünk, hogy minden alkalomhoz legyen mit választani.
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
Vidám pezsgés és zamatos borok
 
A Hilltop Gyöngy pezsdítő nyári kalandot ígér, tele gyümölccsel és gyöngyöző frissességgel. Ha ezt viszed magaddal a kerti partira, garantált lesz a jókedv. Fogyaszd önmagában, vagy könnyed salátákhoz, fehér szószos tésztákhoz. Nem szentségtörés, ha spriccelsz bele még egy kis szódát: ettől lesz igazán feldobott a hangulat! 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
Nemcsak a Gyöngy, hanem a Hilltop többi bora is új, aromakörrel ellátott megjelenést kapott. A pincészet ugyanis most minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a borfogyasztók edukációjára. Az aromakör egyfajta útmutató: könnyedén leolvashatók róla az adott tételre jellemző íz- és illatjegyek, így egyszerűbb tájékozódni a hatalmas választékban.
 
Intenzív, zamatos borok kedvelői semmiképp ne maradjanak idén nyáron a Kamocsay Prémium Cserszegi Fűszeres nélkül. Ez az a bor, amely a hibrid fajtának nemzetközi sikert is hozott, hiszen 1998-ban megkapta Angliában "Az Év Fehér Bora" díjat, és azóta is szárnyal: idén arany plecsnit nyert a VinAgorán. Válaszd ezt a lendületes, tiszta, precíz ízvilágú bort egy beszélgetős nyáresti találkozóra, nem fog csalódást okozni!
 
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
 
Játékosságra hív idén a Feind Play Rosé nevű bora. A Play fehér gyöngyözőbor nagy népszerűsége arra sarkallta a borászatot, hogy elkészítsék a rosé változatot is, és nem lőttek mellé: egy igazi üde, friss, gyümölcsösen pezsgő bor született. Kitűnő aperitifként és nyári napok frissítőjeként. Itt is megvásárolhatod.
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
Buborékból soha nem lehet elég, hiszen már a pezsgés látványa is vidámságot hoz. Az Aranymetszés Irsai Olivér száraz pezsgő pattogós jégkockákra öntve megbolondítva Monin körte sziruppal, pár szelet lime-mal és 4-5 bazsalikom levéllel igazán vadító. Fokozd a pezsgést még egy spricc szódával. Kétségtelenül ez lesz a nyár koktélja. A koktél elkészítésében segít ez a videó.
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
 
Két elegáns fehér és három bársonyos vörös: az ünnepi alkalmakra
 
Nyáron sem kell nélkülöznünk a vörösborokat, vannak olyan alkalmak, amelyek megkívánják a komolyabb tételeket. A Varsányi Pincészet Egri Bikavér Superior bora a testes, hosszú ízű, fűszeres és piros bogyós gyümölcsökben gazdag borok kedvelőinek jó választás. Az Egerben kitűnő adottságú területekkel rendelkező Varsányi család közel harminc éve készíti borait, amelyek rendszeresen nemzetközi elismerést kapnak (Magyarország Csúcsbora, Cannes-i aranyérmek).
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
Az Egri Csillag Superior boruk az Egri Borvidéki Borversenyen kapott aranyérmet, nem véletlenül. Virágok, citrusos aromák, majd méz és kajszibarack illata mutatkozik, ízében pedig körte, mandula, marcipán ejt rabul. Komplex, nagy testű bor, amely egy elegáns nyáresti - akár formális - vacsora fontos összetevője lehet.
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
 
Ha különleges borral rukkolnál elő hozzáértő barátaid körében, egy fiatal badacsonyi pincészet páratlan olaszrizlingjét, a Krakent ajánljuk. A HedoNick Pince az élet és a borok élvezetére sarkall, amire ezen a nyáron különösen szükségünk van. Letisztult aromavilág, nagy test, újhordós jegyek és egyedülálló krémesség, amit a cseh nagy nemzetközi borversenyen, a Grand Prix Vinexen ezüst, a VinAgorán aranyéremmel jutalmaztak. További különleges borok a pincészettől.
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
A klasszikusabb ízvilágok kedvelőinek meleg szívvel ajánljuk Villányból a Jammertal Blue Sky 2012 vörösbort, ezt az elérhető árú bordeaux-i házasítást, amely erőteljes cabernet sauvignon alapot kapott. Ezt kerekíti szépen a cabernet franc és selymesíti a merlot, együtt alkotva csodálatosan szép összhangot. A testes cuvée-ben szeder, áfonya és cseresznye aromák vibrálnak, kiegészülve a kishordós érlelés csokoládés jegyeivel.
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
És itt van még egy nagyágyú a Jammertal Birtokról: a Jammertal Grand 2017. Ennek is bordeaux-i házasítás az alapja, de ezt megbolondították egy kis kékfrankossal, amely által lendületesebbé, gyümölcsösebbé vált. Tényleg igazi gyümölcsbomba, ízében cigánymeggy és feketecseresznye dominálnak. Vibráló savak és harmonikus tanninok biztosítják hosszú lecsengését. Bár már most is teljesen érett bor, komoly extrakt tartalma és nagyszerű savszerkezete még néhány éves fejlődést lehetővé tesz számára. 
 
Bemutatjuk a nyár legizgalmasabb hazai tételeit
 
 
Nyitókép forrása: www.decanter.com (Valley Napa)
Winelovers borok az olvasás mellé