A ROVINHUD Wine Show ledönti a falakat az emberek között


2022. május 03., 11:28


Hetedik alkalommal rendezik meg Temesváron május 6-8-ig a ROVINHUD Wine Show-t, amelyre 36 kiállítóval és 9 mesterkurzussal várják az érdeklődőket. A rendezvény különlegessége, hogy 100%-ban önkéntes munkán alapul, a teljes profitot fogyatékkal élők életminőségének javítására használják a szervezők, az önkéntesek fele pedig különböző fogyatékkal élő felnőtt. 
A ROVINHUD Wine Show ledönti a falakat az emberek között
Péntek délutántól vasárnap estig, több mint 350 bor áll a résztvevők rendelkezésére, zömmel romániaiak, de lesznek a Moldvai Köztársaságból, Magyarországról és persze a világ többi részéről is borok. 
 
Hazánkat a kiállítótermben a Fine Wines Association of Hungary révén az Etyeki Kúria, a Vida Borbirtok, a Tokaj Hétszőlő és Tóth Ferenc Pincészete képviseli, míg a mesterkurzus teremben Bálint László DipWSET és Barta Károly mutatják be a furmint különböző arcait a pezsgőtől az aszúig.
 
A Furminton kívül viszont lesznek Champagne mesterkurzusok hagyományos palackból Arthur Camut, Palmer&Co vezetésével és magnum palackokból Ádám Előd és az eWineClub támogatásával.
Szakács-Orha Imre két mesterkurzusán a finomseprőn és flor alatt érlelt borok világába vezet be, majd bemutatja a rizling sokszínűségét. A zoom segítségével Richard Bampfield MW a minőségi borok felismerésében segít, Ed Adams MW pedig a spanyol borokról fog beszélni. De lesz még egy gyönyörű Cuvée Überland vertikális kóstoló 2oo6-2o2o a Rékási Pincészet jóvoltából, a rendezvényt pedig egy rendhagyó kóstolóval zárjuk, melyben összehasonlítjuk a hagyományos, magnum és jeroboam palackokban érlelt 2015-ös Domaine Ceptura Rouge és Flamboyant borokat a Davino pincészettől.
 
A ROVINHUD Wine Show ledönti a falakat az emberek között
 
A ROVINHUD Wine Show az a hely, ahol a bor segítségével fogyatékos és nem fogyatékos emberek közötti falakat döntjük le, ahol megtapasztaljuk, hogy mindenki tud minőségi munkát végezni ha képességeihez mérten választjuk a feladatokat.
 
A belépőjegy ára tartalmaz egy Schott&Zwiesel vagy Zalto poharat és korlátlan kóstolást. 
   
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé