Az Év Pincészete díjat kapott a legtöbb aranyérmet szerző borászat

Winelovers
2023. szeptember 22., 17:03


A 2023-as Winelovers Wine Awards nagy sikereket hozott a magyar borászoknak: 4 Grand Gold és 77 Gold érmet is kiosztott számukra a zsűri. Emellett további 14 Best of díjat is magyar borok nyertek el. Mivel az angolszász rendszert követő borversenyen nincs korlátozva a kiosztható érmek száma, minden arra érdemes bor megkapja a medált, amit aztán feltüntethet a palackon. A borversenyen idén először a Halimba Crystal jóvoltából  a Winery of the Year díj is kihirdetésre került. 
Az Év Pincészete díjat kapott a legtöbb aranyérmet szerző borászat
Az Év Pincészete elismerést az kapja meg, aki a legtöbb arany- és nagyaranyérmet szerzi a Winelovers Wine Awards-on. Ezúttal a díjátadó rendezvényen, a sajtó képviselői előtt a Jammertal Borbirtoknak adta át a díjat Vas Zoltán, a Halimba Crystal marketing felelőse és Kiss Árpád üzemvezető.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy mi adtuk át Az Év Pincészete díjat, ugyanis elkötelezettek vagyunk a minőségi borfogyasztás mellett, amelyhez a Halimba Crystal prémium minőségű boroskelyheket biztosít. A megfelelő poharak kiválasztása alapvető fontosságú, hiszen nagyban befolyásolhatja a borkóstolás élményét. Minden minőségi bor, de a legjobbak különösen megérdemlik a legkiválóbb poharat, ezekben tudják ugyanis megmutatni magukat igazán, felfedni a valódi arcukat, ezzel növelve a borfogyasztók élményét. Egy borász számára ráadásul kóstoltatáskor az eladhatóságot is növelheti, ha a bort olyan pohárból kínálja, amely annak legszebb tulajdonságait tárja fel” - emelte ki Vas Zoltán, a Halimba Crystal marketing felelőse.
 
Az Év Pincészete díjat kapott a legtöbb aranyérmet szerző borászat
 
A díj mellett a Jammertal Borbirtok 12 darab Halimba Balance Bordeaux vörösboros kelyhet is átvett a Halimba Crystal képviselőitől. Ez a pohár a bordói típusú házasítások számára a legalkalmasabb, ezeket nagyobb kelyhű, széles szájú pohárban ajánlott fogyasztani, így lehetővé válik az ízek fokozása. A nagy kehely üvegfelülete továbbá kiegyenlíti a magasabb savtartalmat, miközben kiemeli az aromákat és a bor karakterisztikáját. 
 
Az Év Pincészete díjat kapott a legtöbb aranyérmet szerző borászat
Halimba Balance Bordeaux boroskehely
 
A Winelovers Wine Awards zsűrije szintén Halimba poharakból kóstolhatott a borversenyen, a manufaktúra erre a célra a Lyra vörösboros kelyhét ajánlotta fel. Ez a finom, kecses pohár a Lyra termékcsaládból egy olyan univerzális forma, amely minden borstílus kóstolásakor kiválóan használható. Ugyanez a kehely biztosítja a borok maximális élvezhetőségét a Borkollégium, Magyarország első boriskolája kurzusain.
 
Mi teszi a Halimba boroskelyheket egyedülállóvá?
 
- Az évszázados hagyomány alkalmazása, a mesteremberek tudása és kézimunkája által minden egyes üvegtermékük a márka által képviselt magas színvonalon és minőségben kerül a vásárlókhoz. 
 
- A poharak ólommentes kristályból készülnek, ehhez olyan nemes anyagokat adnak hozzá, amely a régi ólmos poharakhoz hasonló csengést biztosít. Bár a kehely csészéje vékonynak tűnik, az összetétel és a kézi gyártás miatt mégis nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, így rendkívül strapabíró.
 
Az Év Pincészete díjat kapott a legtöbb aranyérmet szerző borászat
 
- A Halimba-poharak csak első osztályú minőségben kerülnek a piacra. A gyártás során magas minőségellenőrzés zajlik, az egyes munkafolyamatokba ágyazottan is szigorúan ellenőrzik, és szűrik a selejtet.
 
- A Halimba poharak esetében a légies, elegáns forma és a funkció maximálisan összekapcsolódik. A mai trendek megkövetelik a vékony falú, könnyed poharakat. A vékony szájperem kisebb akadályt képez az ajkak és ital között, a kecses szár pedig a könnyed, elegáns kézben tartást teszi lehetővé. A csésze formájának is fontos funkciója van: nagyban befolyásolja, hogy megfelelően eljussanak az orrunkig azok az aromák, amelyek az adott szőlőfajta sajátjai. Ezzel pedig maximális borélményhez juttatják a kezdő és tapasztalt borfogyasztókat egyaránt. 
 
A Jammertal Borbirtok sikerreceptje
 
A villányi Jammertal Borbirtok a Winelovers Wine Awards-on elnyert 5 aranyérem megszerzésével érdemelte ki Az Év Pincészete díjat. A Villányi Ars Poetica Pinot noir 2020 és a Villányi Ars Poetica Syrah 2021 egyaránt 91 pontot, míg a Villányi Jammertal Grand Cuvée 2019, a Villányi Jammertal Blue Sky 2020 és a Jammertal Villányi Merlot 2019 tételek 90 pontot kaptak a zsűritől. A két 91 pontos tétel elnyerte a Best of Pinot Noir, ill. a Best of Syrah kitüntetést is.
 
A kezdetektől az a koncepciónk, hogy nemzetközi, nagy presztízsű borversenyeken versenyeztetjük a prémium tételeinket, és évről évre sikerül ezeken kiemelkedően szerepelnünk. Ezeknek az eredményeknek egyértelműen látjuk a pozitív hozadékát. A hazai nagy áttörést a 2021-es nagy sikerünk hozta meg, amikor a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyén a Cassiopeia Merlot 2015 tételünk a Concours Mondial de Bruxelles 2021-en a vörösborok kategóriájában elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat, ezzel a világ legjobb vörösbora lett. Erre a sikerre már azok is felfigyeltek, akik addig kevésbé követték a nemzetközi borversenyek híreit” - nyilatkozta Markó Előd, a Jammertal Borbirtok kereskedelmi képviselője a Winelovers 100 nagykóstolón, a díjak átvétele után. Szerinte a hazai szervezésű nemzetközi borversenyek nagyon fontos szerepet látnak el a borágazatban, az eredmények a borászok piaci sikereihez is nagyban hozzájárulnak.
 
A díjátadó eseményen készült képek itt tekinthetők meg.
 


 
 
Winelovers borok az olvasás mellé