Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #1

Borászportál
2019. szeptember 15., 15:55


Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók támogatása abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik. A most induló sorozatunkban a listára bekerült tételekből mutatunk be néhányat.
 
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #1
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
98. helyezett: Kristinus Borbirtok Euphoria 2016
 
Cabernet sauvignon, merlot és kékfrankos részben tölgyfahordóban, részben amforában érlelve 14 hónapig. Gyümölcshangsúlyos, de túlzásoktól mentes bor, túlérett eperre, cigánymeggyre emlékeztető ízei érdekessé és emlékezetessé teszik. Szépen integrálódott csersav és alkohol, nem nehézkes, inkább a jólihatóságot célozza meg.
 
Borvidék: Balatonboglár
Díjak: Országos Borverseny 2019, Arany
 
A magazinba bekerült legjobb 100-ból a szeptember 21-én a Corinthia Hotel Budapestben megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón 70-et kóstolhatnak meg egyetlen jegy áráért az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák. Ingyenes Pop-Up Kurzusok keretében a pincészetek képviselőinek jelenlétében bemutatkozik a Winelovers 100 győztes bora, a teszten a legsikeresebben szerepelt badacsonyi Varga Pince, valamint egy válogatás a teszt legjobb vörösboraiból.
Winelovers borok az olvasás mellé