Borászok csinálták a fesztivált a VOLT-on

Knap Gábor
2012. július 02., 16:41


Placc - A VOLT Fesztiválon idén (is) megtalálta mindenki a számításait, aki jó borokkal szerette volna csillapítani a szomját a koncertek között. A VOLT-on belüli Heti Válasz Borfesztiválon húsz borászat mutatkozott be, a Nagyszínpadnál pedig a Hilltop stand, nem messze tőle pedig a DiVino kínálata segítette a bulikra való ráhangolódást.
Borászok csinálták a fesztivált a VOLT-on
 
Az előzetes híresztelések nem bizonyultak túlzásnak, valóban a fesztivál talán leghangulatosabb része volt a boros placc. Pláne, hogy Harcsa Veronika mellett többek között Váczi Eszter és Kozma Orsi zenekara is játszott az ott felállított színpadon.

A már említett Hilltopot és DiVinot kivéve soproni bort ihattak a fesztiválozók, amit szintén üdvözlünk. Nem láttunk még statisztikákat, de érzésünk szerint nagyon jól fogyott a fröccs a soproni buliban, hiszen legalább annyi spiccerrel mászkáló arcot láttunk, mint söröset, ami egy fesztiválon azért ritka dolog.
 
Az árusok készültek is a nagy melegre, a különböző fröccsöket tuningolt formában is megtalálhatta, aki akarta. Bodzaszörppel, gyümölcslevekkel operáló koktélokkal is találkoztunk. Étel fronton is javul a hazai bulik színvonala. A Petőfi Rádió Színpadtól nem messze felállított, a legnagyobb magyar tóról elnevezett büfé botrányos hamburgerének iszonyatos emlékét vaslapon sült lepénnyel, korrekt sültekkel tudtuk feledni.
Borászok csinálták a fesztivált a VOLT-on
 
Szerencsére azonban nem csak az emlegetett hamburger bizonyult életre szóló élménynek, hanem a Nagyszínpadnál ülve egy sportfröccsel nézni az Iggy & The Stooges bulit is. „Feel Alright!”
 

Winelovers borok az olvasás mellé