Hagyomány teremtődik Mecseknádasdon?

Borászportál
2014. augusztus 26., 11:46


Persze nem magától... Mecseknádasd lakói közül páran kigondolták, hogyha az érő gyümölcsök, szőlők szüretét amúgy sem bízzák a seregélyekre, legyen ebből egy vigadalmas, hangoskodó fesztivál!
Hagyomány teremtődik Mecseknádasdon?
 
Hagyomány teremtődik Mecseknádasdon?
 
A mecseknádasdi Rékavölgyi Pincesor, Bor utcává alakul, ahol a helyi gazdáknál, a Pécs-Mecseki Borút vendég pincéinél, valamint a Hetényi Pincészetben lehet bort kóstolni. Emellett számos program várja még a szeptember 6-ai rendezvényre érkezőket.
A 10 órakor kezdődő mulatságon madárijesztő készítő verseny, gyermek programok, kézműves foglalkozások, számos portékát árusító sátor, íjászat, furfangos kerékpárok, felvonulás és természetesen seregély űző hangoskodási verseny is lesz. A színpadon ismert együttesek szórakoztatják az egybegyűlteket – többek között este 10 órakor fellép a méltán népszerű RudanJoe’Coda is.
 
A Hetényi Pincészetben a kiváló borok kóstolása mellett megízlelhetnek számos sajt féleséget (KabaFarm, Herke Gábor), különleges mézeket (Marci Méz, Bánhegyi Méhészet), az Oppenheim mangalica füstöltáruit, de a paleolit konyha (Paleo Pont) ízeivel is találkozhatnak a vendégek. Az illatok gyógyhatásairól Éliás-Mezey Erzsébet aromaterapeuta tart bemutatót. A DXN ganodermás kávék és keleti gyógyteák is megismerhetők, kóstolhatók lesznek.
Az óbányai Falánk Pisztráng házi füstölt pisztráng ételeivel lesz jelen. A Hetényi Pincészet kertjében, a madárház mellett a Gabi cekkere, Kakas Tylla szappan műves, Vitéz Csordás Judit mézeskalács író, Szemere Adri textil ékszer készítő munkái közül válogathatnak a betérők. A MESETERASZON a MárkusZínház fantasztikus bábjai adnak hátteret Császár Levente mesemondásához. Akinek kedve kerekedik, le is rajzolhatja élményeit, Melegh Andrea selyemfestő közreműködő segítségével. Szeptember 6-án tehát akad program mindenki számára, aki ellátogat a SEREGÉLY ŰZŐ HANGOSKODÁSRA Mecseknádasd Rékavölgyi Pincesorára és a Hetényi Pincészetbe.
Hagyomány teremtődik Mecseknádasdon?