Lélegzetelállító borszaküzletet tervezett egy brazil építész

Knap Gábor
2015. január 18., 21:20


Dél-Amerikában és Spanyolországban valódi szentélyeket építenek a boroknak. Némelyik pincészet olyan kóstoló- és kiállítótérrel rendelkezik, hogy a borkedvelő órákig csak ámul-bámul, mielőtt vásárolni kezdene. Az Arthur Casas tervezte Mistral Wine Store-nak a fotóitól is eláll a lélegzetünk. Galéria!
Lélegzetelállító borszaküzletet tervezett egy brazil építész
A képeken szereplő 100 négyzetméteres bolt csak egy része az egész komplexumnak, amelyben van pince, raktár, interaktív galéria, borkóstoló terem és olvasószoba is. A szaküzletet úgy alakították ki, hogy a görbített térben az egyes állomások, bemutatóterek fokozatosan táruljanak a látogató szeme elé, meghozva a kedvét ezzel a borok alaposabb megismeréséhez.
A fa tárolókban elhelyezett palackok diszkrét háttérvilágítással határozzák meg az üzlet egészének a stílusát. A hátsó részben a lécek könyvespolcot idéznek, a kóstolóterem a félemeleten lett kialakítva – írja az ArchDaily.com.
 
Az építészeti projekt kiindulópontja az volt, hogy egy palack borban mennyi történet, lehetőség van, amelyeket érdemes felfedezni.
 
A képre kattintva indul a virtuális túra!
 
Az Arthur Casas tervezte Mistral Wine Store-nak a fotóitól is eláll a lélegzetünk... Képek: FG+SG - Fernando Guerra, Sergio Guerra
Winelovers borok az olvasás mellé