Milyen bort válasszak Valentin-napra?

Brezóczki Barbara
2016. február 14., 07:08


A Valentin-nap a szerelmesek piros betűs ünnepe, amely megannyi fejtöréssel és stresszel is járhat. Az ajándékozás minden évben nehéz kérdés. A meglepetés általában lehet virág, csokoládé és egyéb apróságok, de mi hiszünk abban, hogy egy jól megválasztott borral nem nagyon lehet mellélőni.
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
Forrás: Vinepair.com
A hölgyek valószínűleg előnyben részesítik a gyümölcsösebb, illatosabb fajtákat, amíg az uraknál a testesebb, fűszeresebb borok dominálnak. A nyári esték slágere a rozé sem maradhat ki a sorból, a maga kis könnyedségével, bujaságával sikerül egy kis nyarat csempészni a zord februári éjszakákba. Mivel tökéletesen passzol mindkét nemhez, ezért szokás Jolly Jokernek is nevezni. 

Egy csokorba szedtünk néhány ötletet, ha rozéra tennétek le a voksotokat. Választásunkat a magyar és nemzetközi megmérettetéseken elért sikerekre alapoztuk. 
 
1. Eszterbauer Birtok „Öröm” rozéja, amely a 2015-ben megrendezett már 17. Országos Rosé Borversenyen kiérdemelte, hogy a 2015-ös év legjobb rozéja címet viselhesse. Kiváló választás lehet egy gyümölcsös, jeges desszerttel, miközben a kandallóban ropog a tűz. Tökéletes alapja egy romantikus estének.
 
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
 
2. Dúzsi Tamás rozéi a Mondial du Rosé világversenyen, hagyományosan jól szerepelnek: a pincészet több aranyéremmel térhetett haza a 2014-es megmérettetésről. Kiemelnénk a 2013-as cabernet franc-t, ami egy lazac színű, illatos bor, szájban szinte édes, igazi cabernet, a hölgyek kedvence.
 
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
 
3. Egyik kedvencünk a Frittmann Pincészet Rosé Cuvée-je, ami olyan, akárcsak egy igazi nő: kecses és elegáns, mégis könnyed és kacérkodó. Szép harmonikus bor, finom savakkal, málnás ribizkés jegyekkel. Hideg és meleg előételekkel egyaránt párosítható.
 
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
 
4. Ostoros Egri Csipke Rosé, szép dizájn, kecsegtető megjelenés. A 2014-es Mondial du Rosé világverseny ezüstérmese.
 
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
 
5. A Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2015-ös Kékfrankos rozé bora, amely rozé kategóriában elnyerte „Az Egészséges Életmód Zászlósbora” címet.
 
Milyen bort válasszak Valentin-napra?
Winelovers borok az olvasás mellé