Minden napra jut buborék: Garamvári Brut Nature

Borászportál
2017. május 19., 16:55


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
 
Minden napra jut buborék: Garamvári Brut Nature

Garamvári Brut Nature

 
A pezsgőről:
A tradicionális jelleg a legjobban ebben a pezsgőben fedezhető fel, miután a hozzáadott mint egy 15 ml dozázs (másik degorzsált pezsgőből) biztosítja a nyers pezsgő íz és zamat világát. A pezsgő jellegét alapvetően a hosszú érlelés következtében végbemenő autolizis szabja meg, melynek révén az elhalt élesztőből származó autolízátumok koncentrált formában jelennek meg.
 
A Brut Nature pezsgőt tehát a kitűnő alapboron túl a másoderjesztést követő hosszú érlelés és cukormentes dozázs foglalja egybe. Elsősorban a nagyon száraz borok kedvelőinek javasoljuk a Brut Nature kortyolását. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12%, 1-3 gramm/liter, 7,2 gramm/liter.

A másoderjesztés után megszületik a gerincet adó, savakat finoman hangsúlyozó gyöngyszerű apró buborékú, olvadékony szénsav. Az illat érlelt, visszafogottan élesztős, zamata telt, finom mandulás utóízű és savhangsúlyos.
A pincészetről:
 
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.
 
Winelovers borok az olvasás mellé