Minden napra jut buborék: Hujber Frizzante

Borászportál
2017. május 17., 17:07


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Hujber Frizzante

Hujber Frizzante (cabernet sauvignon rozé gyöngyözőbor, 2016)

 
A borról:
Asti (spumante) technológiával készült, ennek köszönhetően természetes szén-dioxidot tartalmaz. Mivel közvetlenül mustból erjedt, ezért különösen gyümölcsös, intenzív zamatú gyöngyözőbor. Illatban és ízben is a piros bogyós gyümölcsök dominálnak, amelyet lágy vajasság kísér. Elsősorban fehérhúsok, tésztaételek ideális kísérője, de aperitifként is fogyasztható. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12,5%, 6,7 gramm/liter, 6,2 gramm/liter.
A pincészetről:
A Hujber családi pincészet közel 20 hektáron termeli szőlőit Balatonbogláron. A szőlőtermesztést és borászkodást még a nagyszülők kezdték el hobbiból, mára már több ezer liter bort termelő borászattá nőtte ki magát. A pincészet 2000 óta a tagja a Dél-Balatoni-borútnak. Céljuk, hogy folyamatosan fejlődjenek, és olyan minőségi bort készítsenek, amilyet a fogyasztók keresnek.

Gyöngyözőbor készítéssel már majdnem 10 éve foglalkoznak, aminek legfőbb oka az volt, hogy ők maguk is roppant mód kedvelik a buborékos borokat, pezsgőket. 
 
A Frizzantén kívül a Pezsgő Júniuson bemutatják Irsai Olivérből készített gyöngyözőborukat is, amely spumante technológiával készül, vagyis mustból erjesztett, természetes szén-dioxidot tartalmazó könnyű nyári gyöngyözőbor. Ennek köszönhetően sokkal intenzívebb illat és zamat köszönnek vissza.
Winelovers borok az olvasás mellé