220 borászattal jön az év legnagyobb borkóstolója!

(X)
2015. február 06., 07:01


Több mint 700-féle borral, összesen 220 kiállítóval, Valentin-napi meglepetésekkel várják a látogatókat a Borjour Magnumon idén. Az előkészületekről és a kóstolóról Nagy Sebestyénnel, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.
220 borászattal jön az év legnagyobb borkóstolója!
A Borjour Magnum a legnagyobb rendezvényetek, de nem csak erről híres, hanem arról is, hogy minden évben kitaláltok valami különlegeset. Hogyha nem meglepetés, elárulod idén mire számíthatnak a vendégek a kiváló borokon kívül?
 
Mivel az idén a Borjour Magnum pont Valentin-napra esik... Illetve fordítva: a Valentin esik pont a Borjour Magnumra, kialakítunk egy Valentin-szalont, ahol a párok (és a még nem párok) romantikus borsort kóstolhatnak végig (Basilicus Első szerelem, Katona Borház Flört, Miklóscsabi Szenvedélyes Hétköznapok, Fekete Borpince Andalgó, Bezerics Dani Szexi Gyöngyözőbora), de ott lesznek a borkaszinósok is a játékaikkal, viszünk illatmintákat, mesterségeseket és igaziakat - utóbbit a Wines n' Roses by Miklóscsabi jóvoltából. Újdonság még, hogy az idén mindenki megkapja a Bornoteszt ajándékba, mely tartalmazza az összes kiállított bort (több, mint 700-at) és egy kuponfüzetet 112 kiállító akciós ajánlatával, kizárólag a Borjour Magnum közönsége számára. Valamint összefogtunk a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesülettel, a cél az, hogy 30 éhező gyermek kaphasson 30 vasárnap meleg ebédet a rendezvényen összegyűlt adományok révén. Az adakozást borászok és a Borjour is ösztönzi ajándék palackokkal és belépjőegyekkel.
Van még bő egy hét a kóstolóig, lassan a célegyenesbe fordultok. Hány kiállítónál tartotok? Sok az új név közöttük?
 
A kiállítók száma január elején fix volt: ekkora meglett a 220 borászunk, többet a Millenáris két csarnokának kapacitása nem bír el. A Borjourt többek között azért jó csinálni, mert mind vendég oldalon, mind a kiállítók körébe folyamatosan érkeznek új csatlakozók. Az adatbázisunk több, mint 12.000 fő - ennyien már biztosan jártak legalább egyszer Borjour-rendezvényen. Az idei Magnum kiállítóinak pedig kb. 20%-a Borjour-szűz. Nagy borvidékek feltörekvő fiataljai és kevésbé sztárolt borvidékek borászai egyaránt felbukkannak az újak között. 
 
Számíthatnak a vendégek esetleg külföldi kiállítókra is?
 
A Borjour Magnum kimondott célja, hogy lehetőséget biztosítson a kis és közepes magyar borászatoknak megmutatkozni a budapesti nagyközönség előtt. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne engednénk be nagy borászatokat vagy kereskedőket. A külföldi borokat elsősorban az utóbbiak képviselik. De egy-két kivétel mindig van: tavaly baráti kapcsolatok révén itt volt köztünk az Umathum, az idén hasonló módon egy pugliai borászat érkezik hozzánk.
 
 
Évről-évre nagy szerepet kapnak a Borjouron a gasztronómiai szereplők. Milyen ételek, kóstolók lesznek ezúttal?
 
Főként kisebb, „kézműves” gasztrósok. Több sajtos, sonkás, csokis és cukrászat lesz jelen. De említhetném az olivásokat, pékségeket, krémkészítőket, szarvasgombaárusokat, eceteseket, mézeseket... A rendezvény kávésa pedig a Tamp & Pull lesz.
 
A ti kóstolóitok mindig nagyon hangulatosak. Számíthatnak a vendégek esetleg – úgy, mint tavaly – DJ-re? Lesz afterparty?
 
Jó hogy! :)
 
A Borjour Magnumról minden fontos információ megtalálható a kóstoló weboldalán. Jegyvásárláshoz ide, a Facebook eseményért pedig ide kattints!
Winelovers borok az olvasás mellé