Tévhit, hogy egészségtelen a csokoládé

Borászportál
2014. december 01., 17:23


Sokan szeretik a csokoládét és mégis lelkiismeret-furdalással fogyasztják, mert egészségtelennek gondolják. De a kontra mellett pro is van, amit érdemes tudni, főleg ha nem ipari mennyiségben eszi valaki naponta.

Tévhit, hogy egészségtelen a csokoládé
 
Először is serkentő hatású, ezt mindenki tapasztalta, ha egy fáradtabb napon pár kocka csokival megjutalmazta magát, máris jobban ment a gondolkodás. Koncentráció képességet javítja, boldogsághormont termel, emeli a vércukorszintet és a memóriánkra is jó hatással van.
Fokozza a fizikai teljesítményt, ami sportolás előtt nem jön rosszul a szervezetnek. Ez annak köszönhető, hogy fokozza a szervezetben az ingerületátvivő képességet és ezzel lecsökken a reakcióidő.
A csokoládéban találunk vitaminokat és ásványi anyagokat egyaránt. Ilyen például a B-vitamin komplex, ami az idegrendszert befolyásolja pozitívan, valamint az E-vitamin, mely antioxináns hatása miatt fontos a szervezetnek. Az ásványi anyagok közül érdemes megemlíteni a kálciumot, a magnéziumot, a vasat, a káliumot és a rezet.
Növeli a stressztűrő képességet és enyhíti a depresszió tüneteit. Emellett rengeteg kozmetikai termék összetevőjében is megtaláljuk, megőrzi a bőr hidratáltságát és rugalmasabbá teszi.
 
Winelovers borok az olvasás mellé