Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Nutella világnap: nutellás-vörösboros cupcake recept

Nutella világnap: nutellás-vörösboros cupcake recept2007-ben indították el a Nutella-napot, 2015 óta már a gyártó hivatalos támogatása mellett ünneplik világszerte a mogyorókrémek koronázatlan királyát. Most megmutatjuk, milyen jól együtt mutat borral is.

Napa völgyi borkaland 3. rész: Mindent a vevőért, akár csokit is, főleg, ha klubtag

Napa völgyi borkaland 3. rész: Mindent a vevőért, akár csokit is, főleg, ha klubtagSzeretnék a magyar borkedvelő társadalom számára egy talán kevésbé ismert „műfajba” betekintést nyújtani, mert a borászatok klub rendszerű értékesítési stratégiája egy különleges, de nagyon hatékony, új világba kalauzolt. Szegedi László amerikai élménybeszámolójának befejező része.

A november a lélegzetelállító képekről szólt – most egy cikkben összegyűjtöttük neked őket

A november a lélegzetelállító képekről szólt – most egy cikkben összegyűjtöttük neked őketA szó szoros értelmében színesre sikerült a hónap, erről tanúskodnak a legtöbb kattintást kapott cikkeink is.

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúi

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúiA csokoládé nagy népszerűségnek örvend, a kézműves szó már elcsépelt, mivel tűnjünk ki –  tette fel magának a kérdést a ZAX csokoládéműhely. Mi lenne, ha festenénk a csokijainkra?

Borok, bonbonok és ételek harmóniája a Fekete Borpincében

Borok, bonbonok és ételek harmóniája a Fekete BorpincébenKivételes év, csokis borkóstoló és Márton-nap. Fekete Mihály szekszárdi borásszal beszélgettem a pincészetük aktuális dolgairól, történéseiről.

Csokoládéba csöppentünk

Csokoládéba csöppentünkTelt házzal és óriási sikerrel tartotta meg a Borkollégium az első csokoládé- és borkóstoló tanfolyamát. A kurzus előadóit és a résztvevőket egyaránt magával ragadta a csokoládé iránti szenvedély és a borokkal alkotott párosítások izgalma.

Tégy bőröd egészségéért: egyél csokit!

Tégy bőröd egészségéért: egyél csokit!Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére "fiatalítani".

Szörnyű bor-étel párok a köztudatban

Szörnyű bor-étel párok a köztudatbanAz ételek-borok párosítása nem egyszerű feladat. Mit tehetünk, ha az alapanyag nem kívánja a bort és nem illik hozzá? Számtalan tévhit is létezik ebben a témában, mint például, hogy a csokoládé és a száraz vörösbor összeillenek, pedig ezek csak kivételes esetben harmonizálnak.  

Tévhit, hogy egészségtelen a csokoládé

Tévhit, hogy egészségtelen a csokoládéSokan szeretik a csokoládét és mégis lelkiismeret-furdalással fogyasztják, mert egészségtelennek gondolják. De a kontra mellett pro is van, amit érdemes tudni, főleg ha nem ipari mennyiségben eszi valaki naponta.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás