Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!

Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.

Araz borvacsora Figula borokra hangolva

Araz borvacsora Figula borokra hangolvaAz Araz Étterem által szervezett borvacsorák mindig különleges gasztro-élményt ígérnek. Barka Áron séf tökéletesen hangolja az ételeket a választott borokhoz - vagy választja a borokat a megálmodott ételekhez? Tulajdonképpen a sorrend mindegy is, a lényeg, hogy az ízek, textúrák és a látvány harmóniája mentén hozza létre emlékezetes párosításait. 

A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozása

A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozásaTótfalusi Zoltán, a Tokaj Art Wine séfje az étel megkomponálásakor egy szezonális, nem megszokott alapanyaggal kívánt dolgozni. Az étel és a bor párosításának főbb szempontjai között persze a savak és aromák harmonikus találkozása is szerepelt.

Becsomagoljuk, megisszuk, megfőzzük - Milyen borokat iszunk karácsonykor?

Becsomagoljuk, megisszuk, megfőzzük - Milyen borokat iszunk karácsonykor?A Hilltop online felméréséből kiderült, hogy karácsonykor minden második asztalra kerül bor, akár többféle is, ízlés és a menü szerint válogatva. Ilyenkor szívesen fogyasztunk valami különlegesebbet az ünnepi asztal mellett, sőt a borral készült fogásokba is olyat rakunk, amit meg is innánk. Az ajándékba adott bor továbbra is népszerű.

Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terén

Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terénA Mendula új termékcsaládja, az ötféle Wine Nuts magkeverék szuper finom és egészséges nassolnivaló borok mellé. 

Sommelier csapattagot keres az Onyx

Sommelier csapattagot keres az OnyxCsatlakozz a Műhelyhez, az Onyx előszobájához!

Osztrák sí- és gasztrokalandok borokkal

Osztrák sí- és gasztrokalandok borokkalAusztriában mindent megtalálhatunk, amire egy néhány napos téli elvonuláshoz szükségünk lehet: rengeteg havat a síeléshez, gyönyörű tájakat, finom ételeket és jobbnál jobb borokat – ez utóbbiakat különösen nagy számban és változatos ízvilággal ahhoz képest, hogy nyugati szomszédunk szőlőtermő területeinek összmérete kisebb, mint Magyarországé.

Nemzetközi borvacsorák otthon: spanyol gasztro élvezetek

Nemzetközi borvacsorák otthon: spanyol gasztro élvezetekBlogírónk nemzetközi gasztro kirándulása második állomásának Spanyolországot, a spanyol fogásokat választotta - annak ellenére, hogy egységes spanyol konyha tulajdonképpen nem is létezik, hiszen az itteni asztalokra kerülő ételek földrajzi egységenként nagyon változatosak.

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkal

Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei. 
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
Fröccs
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
június 17.
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
június 16.
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
június 13.
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
május 26.
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
május 21.
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
május 19.
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás