Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tudj meg mindent a furmintról #7: Csipkelekvár, kajszi, gomba, karamell furmintból?

Tudj meg mindent a furmintról #7: Csipkelekvár, kajszi, gomba, karamell furmintból?Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunk legújabb részében a csúcstámadásra vállalkozunk. Tudd meg, milyen a borok királyának királya!

Tudj meg mindent a furmintról #3: A létező összes borstílus egyetlen ábrán

Tudj meg mindent a furmintról #3: A létező összes borstílus egyetlen ábránMegújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk legújabb részében a bemutatjuk a száraz pezsgőtől az eszenciáig a fajtából készített összes stílust és el is magyarázzuk mindegyiknek az alapvető technológiai lépéseit.  

A rossz zsaru, a nokedliszaggató és az olaszrizling – a kínai Master of Wine magyar kalandjai

A rossz zsaru, a nokedliszaggató és az olaszrizling –  a kínai Master of Wine magyar kalandjaiKilenc napot töltött Magyarországon a Magyar Turisztikai Ügynökség meghívására Fongyee Walker, Kína egyetlen Master of Wine-ja. Utolsó este újabb interjút adott a Borászportálnak, ebben megosztotta tapasztalatait és elmondta, miért nem mindig jó a túlzott magyar vendégszeretet.

71 éves magyar bor aratott Kínában

71 éves magyar bor aratott KínábanA Magyar Turisztikai Ügynökség  standján 10 hazai pincészet mutathatta be borait a ProWine China közönségének. A kiállítás egyik legkülönlegesebb tételét is itt bontották.

Újabb forradalmat indít Szepsy István

Újabb forradalmat indít Szepsy IstvánMai tudásunk szerint a Szent Tamás parcellaszelektált furmint aszú a borok csúcsa – állítja Szepsy István tokaji borász. Fiával éppen újabb nagy horderejű váltáson dolgoznak a borászatuknál. Úgy véli, Tokaj számára a követendő példa az eredetvédelemben és a termőhely tiszteletében Burgundia.

Az idei év topkóstolója: Szepsy 100

Az idei év topkóstolója: Szepsy 100Ha azt mondjuk – akár idehaza vagy éppen a nagyvilágban – Szepsy, akkor máris a prémiumkategória jut az eszünkbe. Szepsy István néhány bora maga a világ 8. csodája.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás