71 éves magyar bor aratott Kínában

Borászportál
2018. december 05., 08:00


A Magyar Turisztikai Ügynökség  standján 10 hazai pincészet mutathatta be borait a ProWine China közönségének. A kiállítás egyik legkülönlegesebb tételét is itt bontották.
71 éves magyar bor aratott Kínában
Címlapfotó: mtu.gov.hu
 
A 2018. novemberében megrendezett ProWine China Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása és vására. A Sanghajban megrendezett eseményt 19 ezer látogató kereste fel, ez 33%-os növekedés az előző évhez képest. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) standján 10 hazai társkiállító borászat mutatkozott be Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékekről - olvasható az MTÜ közleményében.

>>>Ilyen volt magyar szemmel a helyszínen a 2018-as ProWine China 1. rész és 2. rész

A szakmai közönség napi három alkalommal mesterkurzusok keretében, vezetett borkóstolók során ismerhette meg a magyar borokat, amelyeket a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2018” díj nyertese, Angerman László és a Wine & Spirit Education Trust (WSET) oktató, Yonan Xu mutattak be.
 

A magyar stand legjobban várt és nagy sikerrel lezajlott programja az 1947-es Eszencia kóstoló volt, amelyen a vendégek egy 71 éves tokaji eszenciát kóstolhattak meg. A világszinten is kuriózumnak számító tételt az egyetlen kínai Master of Wine, Fongyee Walker bontotta fel és mutatta be a telt ház előtt.
 
Winelovers borok az olvasás mellé