Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Az erjesztés és érlelés eszközei

Az erjesztés és érlelés eszközeiA szőlő borrá válásának útján igazán nem mindegy, hogy milyen tárolóeszközöket használunk, hiszen ezek nagyban befolyásolják az eredményt. 

Mitől lesz stabil a bor?

Mitől lesz stabil a bor?Ahhoz, hogy megfelelő bort kapjunk, számos dolognak stimmelnie kell. Lássuk, mi ezek! 

Ápol és eltakar – hordóhasználat pro és kontra

Ápol és eltakar – hordóhasználat pro és kontraA termőhely és a fajtaösszetétel mellett az érlelés hossza és módja határozza meg leginkább egy bor karakterét. Vannak, akik a tartályra esküsznek, mások el sem tudják képzelni, hogy olyan bort készítsenek, ami nem látott hordót. Utóbbiak jó néhány stílus közül választhatnak, aszerint, hogy milyen aromákat szeretnének hangsúlyossá tenni.

Vajon másképp készült régen a bor?

Vajon másképp készült régen a bor?„Mit értünk hagyományos kontra modern borstíluson” – teszi fel a kérdést egy olvasó a Wine spectator egyik erre szakosodott rovatában. Valóban sokat hallani a borszakmában az „old school" és „new school" kifejezéseket, de értjük is, mit jelentenek? Hát mi most elmondjuk.

Ezért viszik a magyar tölgyfát Kaliforniába

Ezért viszik a magyar tölgyfát KaliforniábaNormális esetben a borászok egyfajta fából készült tölgyfahordót használnak - legyen az amerikai, francia vagy magyar. Egy kaliforniai borászat azonban a három legelterjedtebb tölgytípusból készült hordókat használ, amelyek állítólag minden eddiginél komplexebb aromákat adnak a borokhoz.

Prémium fehérborok a borász és a kádár szemével

Prémium fehérborok a borász és a kádár szemévelSokszor hallani, hogy a hölgyek a borász szakmában nagy sikereket tudnak elérni, többek között kifinomultabb érzékeiknek is köszönhetően. Ez alkalommal Simon Cecíliát, a Tűzkő Birtok borászát kérdeztük meg tapasztalatairól, kifejezetten prémium kategóriás fehérborok tekintetében. 

Villányban készül az örökkévalóság bora

Villányban készül az örökkévalóság boraŐsszel és tél elején el vagyunk kényeztetve mi, borkedvelők; rendre jelennek meg a "nagy borok" a borfesztiválok ideje alatt és a karácsony előtti időszakban. Nincs ez másként a Vylyannál sem, itt a 2009-es Duennium. Mi nem bírtunk várni Adventig, a pincénél már elő is kóstoltuk, sőt egy egész Duennium vertikális borsorral fogadott bennünket Debreczeni Mónika!

Beindul a kínai-magyar hordóbiznisz

Beindul a kínai-magyar hordóbizniszA jó minőségű, speciális árukkal törekszik építeni a kínai-magyar gazdasági kapcsolatot a kormány. Az elmúlt években egyre több hír hallható a kínai borászat fejlődéséről, így a hordó egy innovatív termék a kínai piacon, amit számukra Magyarország sikeresen értékesíthet. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy vasárnap egy kínai-magyar barrique hordókészítő vegyesvállalat létrehozására vonatkozó szerződés aláírási ünnepségére került sor.

Kinőtte magát a Jack Daniels

Kinőtte magát a Jack DanielsKomoly terjeszkedésbe fogott a legendás amerikai whiskey-gyártó cég, a Jack Daniel’s. Nem csak a lepárlók és raktárak számát növelte a közelmúltban a vállalat, de új kádárüzemet is nyitott Lawrence megyében. 
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
12. 12.

Vehír Borszalon

Dubniczay-palota, VeszprémDubniczay-palota, Veszprém
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
augusztus 01.
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
július 31.
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás