Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Februárban nagyon sok mindent megtanultunk a borokról

Februárban nagyon sok mindent megtanultunk a borokrólKéneztünk, metszettünk, borokat válogattunk ételekhez, és közben megismertünk egy különleges fajtát és különleges ízt is. Következzenek a hónap legolvasottabb cikkei.

Hogyan változott a borok íze az elmúlt 9000 évben?

Hogyan változott a borok íze az elmúlt 9000 évben?Öveket bekapcsolni, következzen egy izgalmas időutazás, amelynek során az ókori borkoktéloktól a „hamis” vörösborokon át eljutunk a mai gyümölcsbombákig!

Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?

Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?A ként évszázadok óta használják a borok tartósítása, fertőtlenítése céljából. Ezzel együtt a mai napig a borkészítés egyik legmegosztóbb eleme, sőt, alkalmazását talán soha annyi vita nem övezte, mint manapság. Sorra vesszük most a tudnivalókat, amikkel minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie.

Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációja

Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációjaMinden boros kütyü gyártója csodát ígér a vásárlóknak, ez a mostani azonban, úgy tűnik, valóban működik is.

Ősszhang természet és ember között – látogatóban Muzslán

Ősszhang természet és ember között – látogatóban MuzslánCikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának második helyezettje, Kassai Endre meg sem állt északi szomszédainkig, hogy a természet és a borok bensőséges kapcsolatáról tanulhasson.

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?Sok borász úgy véli, hogy a minőségi borkészítés során szükség van a kén-dioxidra. Mások pedig vitatkoznak ezzel, és felhagynak a használatával. Valóban károsak a borban található szulfitok?

Allergének a borban?

Allergének a borban?A borászati eljárások szabályozása - Az előző részben már írtunk a borokra vonatkozó szabályok és az élelmiszer-előállítás előírásainak kapcsolatáról. Világszerte egyre erőteljesebb a kapcsolat a két szabályozás között, vagyis inkább a borkészítésre vonatkozó joganyag alárendelése történik az élelmiszerekre vonatkozó általános szabályok alá. Az utóbbi években néhány kérdés a témában a borfogyasztók számára is szembetűnő módon került elő, amelyről érdemes szót ejteni.

Borkészítés, kén-dioxid nélkül

Borkészítés, kén-dioxid nélkül  Adalékanyag - Európai kutatóknak sikerült előrelépést elérniük a vörösborhoz és egyéb élelmiszerekhez, például szárított gyümölcsökhöz adott kén-dioxid kiváltása terén. Az élelmiszerek csomagolásán E220-ként jelölt kén-dioxidot (SO2) tartósítószerként használják bizonyos szárított gyümölcsöknél, a borkészítés során pedig anti-mikrobiotikumként és antioxidánsként szolgál.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
02. 14.

Valentin napi vacsora a Vylyan birtokon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, KisharsányVylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, Kisharsány
BorvacsoraBorvacsora
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
03. 10. - 03. 11.

Ausztria mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
Fröccs
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
november 02.
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
október 26.
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
október 19.
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
október 05.
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás