Februárban nagyon sok mindent megtanultunk a borokról

Borászportál
2021. február 28., 08:28


Kéneztünk, metszettünk, borokat válogattunk ételekhez, és közben megismertünk egy különleges fajtát és különleges ízt is. Következzenek a hónap legolvasottabb cikkei.
Februárban nagyon sok mindent megtanultunk a borokról
Hónap elején a hivatalosan alig két évtizede ötödik íznek elfogadott umamiról írtunk cikket. Bár 3000 éve használjuk, 110 éve szinte mindent tudunk róla, mégis a mai napig rengeteg találgatás van vele kapcsolatban. Megpróbáltuk tisztába tenni a dolgokat és természetesen bort is ajánlottunk mellé.
 
 
 
Még forrób téma napjainkban, hogy mit keres a kén, vagyis a szulfit a borban. Egy részletes, de közérthető cikkben ezt is elmagyaráztuk. Sorra vettük a tudnivalókat, amikkel minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie.
 
 
Azt gondolhatnánk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Elmondtuk a tudnivalókat és persze bemutattunk konkrét, működő párosításokat is.
 
 
A kéknyelű a világ egyik legfurcsább szőlője, kész csoda, hogy a Badacsonyban borvidékünkön nemcsak megmaradt, de a borvidék szimbólumává nőtte ki magát. A fajta „pályafutásának” felidézése közben ennek okát is megtaláltuk.
 

Az év első hónapjai a borászatoknál a metszésről szólnak. Nagyon sok minden már ilyenkor eldől az adott évjárattal, a bor mennyiségével és minőségével kapcsolatban. Hónap (és a munka) vége felé közeledve bemutattuk ennek a nagyon szép, de rendkívül felelősségteljes feladatnak az alapjait.
 
Winelovers borok az olvasás mellé