Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?

Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?A ként évszázadok óta használják a borok tartósítása, fertőtlenítése céljából. Ezzel együtt a mai napig a borkészítés egyik legmegosztóbb eleme, sőt, alkalmazását talán soha annyi vita nem övezte, mint manapság. Sorra vesszük most a tudnivalókat, amikkel minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie.

Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációja

Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációjaMinden boros kütyü gyártója csodát ígér a vásárlóknak, ez a mostani azonban, úgy tűnik, valóban működik is.

Borkészítés, kén-dioxid nélkül

Borkészítés, kén-dioxid nélkül  Adalékanyag - Európai kutatóknak sikerült előrelépést elérniük a vörösborhoz és egyéb élelmiszerekhez, például szárított gyümölcsökhöz adott kén-dioxid kiváltása terén. Az élelmiszerek csomagolásán E220-ként jelölt kén-dioxidot (SO2) tartósítószerként használják bizonyos szárított gyümölcsöknél, a borkészítés során pedig anti-mikrobiotikumként és antioxidánsként szolgál.
Korábbi cikkek
Fröccs
március 03.
Már 65 magyar termék kapott uniós oltalmat
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás