Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Drágakő, női szépség, szerelem – mindez egyetlen borkóstolón

Drágakő, női szépség, szerelem – mindez egyetlen borkóstolónKépzeljük csak el, belépünk a Corinthia Hotel Budapest ajtaján, cipőnk kopogása visszhangot ver a márványpadlón. Felsietünk a fakófehér lépcsőn, hogy még idejében odaérjünk, hiszen randevúnk van: az aranyszín számtalan árnyalatában pompázó, ezerarcú és ezeregy szépségű hölggyel, az olaszrizlinggel. Szabó Hajnalka beszámolója az Olaszrizling Októberről.

„Csopak és Balatonfüred az olaszrizling fővárosa”

„Csopak és Balatonfüred az olaszrizling fővárosa”Teljes termékpiramissal, többek között egy többszörös díjnyertes borral érkezik az október 17-i Olaszrizling Októberre a Söptei Pince. Söptei Zsolt tulajdonos arról is beszélt a rendezvény előtt, szerinte jó-e az a koncepció, amit pár éve kitaláltak Csopakon.

Badacsonyból Pilisvörösvárra – a HedoNick Pince nem mindennapi sztorija

Badacsonyból Pilisvörösvárra – a HedoNick Pince nem mindennapi sztorija2018-ban debütáltak a piacon a „kétlaki” HedoNick Pince borai. Feldhoffer Péter borászati vezetővel vettük át az igencsak sűrűre sikerült első két év történéseit és a jövőbeni terveket. Utóbbiak, ha mind megvalósulnak, garantáltan sokat fogunk még hallani róluk!

„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”

„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.

Mivel készül a „rizlingkirály”?

Mivel készül a „rizlingkirály”?A Borbély Családi Pincészet neve az évek során egybeforrt az olaszrizlinggel. Ha valaki éppen ismerkedik a fajtával azért, ha valaki szereti, akkor pedig azért kötelező a látogatás a standjuknál az Olaszrizling Októberen. Borbély Tamás borász árulta el nekünk, a széles szortimentből melyik tételeket választotta ki az eseményre.

„A Szent János-völgyben találtuk meg azt a helyet, ahonnan a mi elképzeléseinknek megfelelő bort lehet készíteni belőle”

„A Szent János-völgyben találtuk meg azt a helyet, ahonnan a mi elképzeléseinknek megfelelő bort lehet készíteni belőle”Verpeléten olyat tud az olaszrizling, amit csak nagyon kevés más helyen – állítja Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. Az interjúban elárulja a titkot, valamint azt is, milyen egy „safety place” magtár.

„A rizling nálam hangulatfüggő, annyi arca van”

„A rizling nálam hangulatfüggő, annyi arca van”Ha valaki kételkedik a rajnai rizling sokoldalúságában, látogassa meg a Cseri Pincészet standját az Olaszrizling Októberen. Hogyan lehet egyetlen szőlőfajtából hat teljesen különböző stílusú bort készíteni? Cseri Barnabás most elmondja, szombaton pedig megmutatja.

„Készülünk egy kis különlegességgel”

„Készülünk egy kis különlegességgel”Az olaszrizling számunkra birtokunk egyik ékköve és minden egyes évjáratnál az eleganciát és a balanszt helyezzük előtérbe – vallja Büttner Márton, a Büttner Borbirtok ügyvezetője. Az Olaszrizling Október nagykóstolóra egy változatos borsorral és valami „nagyon badacsonyival” készülnek.

„Sokat nem kellet gondolkodni rajta”

„Sokat nem kellet gondolkodni rajta”A balatonfőkajári Feind Pincészet mindent megmutat abból, amit az olaszrizling tud – nemcsak a szőlőben és a feldolgozóban, de október 17-én az Olaszrizling Októberen is. Bacskai István ügyvezető igazgató a borászatnál történő változásokról is mesélt.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 29.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 12.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 07.

A világ vörösborai 3.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 18.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 18. - 06. 27.

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 22.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 12.

Fűszerek világa

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 28. - 05. 30.

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás