Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolni

3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolniEgyszerű tudnivalók arról, hogyan kápráztahatod el a borkedvelő barátaidat. Profivá ugyan nem válsz, de sokkal hatékonyabban fogod a borokat felismerni.

A hónap legolvasottabb Borászportál cikkei

A hónap legolvasottabb Borászportál cikkeiHa téli álmot aludtál januárban és most tudni szeretnéd, miről maradtál le, ez a cikk segít eligazodni.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás mára a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Mégis elvállalta, hogy 2020-tól a Borkollégiumban oktat, mert – mint mondja – ez egy hazatérés számára.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kollár Mariann, a híd

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kollár Mariann, a hídHárom új taggal bővült a Borkollégium oktatóinak névsora. Az őket bemutató mini-sorozat első részében Kollár Mariann mesél többek között arról, a Londonban eltöltött évek hogyan szolgálják az óráin részt vevők fejlődését.

A mesterséges intelligencia örökre megváltoztatja a bort

A mesterséges intelligencia örökre megváltoztatja a bortA negyedik ipari forradalomnak is nevezett korunkban a technológia nem csak a borászati eljárásokat érinti erősen, hanem a fogyasztási szokásainkat is.

Egy sommelierverseny előtt mégis mit gyakorolnak a sommelier-k?

Egy sommelierverseny előtt mégis mit gyakorolnak a sommelier-k? Most vasárnap zajlik a 2019-es Magyar Sommelier Bajnokság döntője. Felkészülés alatt csak isznak a sommelier-k? És mihez kell nekik a stopper? Kulisszatitkok az utolsó napokról.

John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: "Vulkanikus bor nem létezik"

John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: \Mi is az a vulkanikus bor, amiért manapság az egész világ rajong? Csak egy ügyes sztori, netán egy csipetnyi só a borban? Erről beszélgettünk John Szaboval, aki 5 évig gyűjtötte az anyagot a vulkanikus borokról szóló 2016-ban megjelent könyvéhez. A válasza: mindkettő és egyik sem.

Négyre bővült az ASI Sommelier Diplomások száma

Négyre bővült az ASI Sommelier Diplomások számaA Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) ebben az évben is meghirdette a nemzetközi sommelier vizsgát, amelyet idén már másodjára rendeztek meg Magyarországon. A diplomások száma pedig idén négyre bővült. 

3 sörfajta, ami idén letarolja a nyelved és a piacot

3 sörfajta, ami idén letarolja a nyelved és a piacot2018-ban folytatódik a kézműves sörök forradalma. Eddig ismeretlen típusok hódítják meg a piacot és előkerül újra egy régi nagy kedvenc.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás