Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Felejthetetlen karácsonyi menük #4: szarvas, syrah...és mézeskalács!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Mit szólnál például a szarvas, a mézeskalács és a syrah meglepő, de annál jobban működő együtteséhez?
Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációjaMinden boros kütyü gyártója csodát ígér a vásárlóknak, ez a mostani azonban, úgy tűnik, valóban működik is.
Minden napra egy bor: Schunk Pince Cabernet Sauvignon 2017Idén elmarad a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója, otthon sem kell azonban csúcs vörösbor nélkül maradnod. Sorozatunk legújabb részében egy igazi különlegességet ajánlunk figyelmedbe, hiszen nem minden nap találkozik az ember borral a Pécsi borvidékről. Ismerd hát meg a Schunk Pince cabernet sauvignonját!
1 nap 1 bor a karanténra (#39): Korona Borház Grand Selection Jumurdzsák Egri Syrah 2015A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Íme a mai ajánlatunk: egy szó szerint mesés bor az egri Korona Borháztól!
A sommal borított bazaltkályha csillagai – Somló hegyen jártunk 1. részLídiával, az In Vino Lidia brand „háziasszonyával” az új programsorozatának (In Vino Lidia Winetour) „magántanulójaként” vettem részt egy somlói hétvégén, amivel a 20 éves barátságunkat is megünnepeltük. Az alábbi írásom egy személyes élménybeszámoló – szakmai tartalommal is megfűszerezve, de semmiképp nem a borok és a pezsgők világáról szóló borászati értekezés.
Interaktív borkóstoló In Vino Lidia módraDűlőszelektált, testes, savas, tanninos... Jelzők, amik borokra vonatkoznak, de egy laikusnak fogalma sincs, hogy melyik mit jelent, és honnan ismerheti fel ezeket. Pedig minél többet tudsz a poharadban lévő nedűről, annál nagyobb élménnyé válnak a kortyok, és sokkal magabiztosabb leszel ezentúl, ha ajándékba, vagy egy étel mellé kell bort választanod.
Még 75 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 75. helyezettet: Váli Syrah 20162019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 75. van soron.
WL100 mesterkurzus #4, beszámoló: TrónkövetelőkTrónt fosztottunk a Borkollégiumban. Prémium kategóriás mesterkurzuson jártam.